Undervisning på distans ett måste….

I helgen är det kommundagar där över 700 centerpartister från hela landet samlas för att diskutera och formulera politik för framtiden. Iår är temat integration. Ett av de förslag som presenteras handlar om distansundervisning. Att kunna ha en lärare på distans för att kunna ge den utbildning som man behöver även om man bor en bit bort. Väldigt viktigt för oss på landsbygden. Det måste gå fortare än det regeringen föreslagit, att Starta en försöksverksamhet i några enstaka ämnen och tillåta fjärrundervisning på entreprenad i modersmål och studiehandledning först hösten 2016. Centerpartiet har sedan länge velat tillåta fjärrundervisning på entreprenad i alla relevanta ämnen för att avhjälpa lärarbristen. I Västerbotten har vi drivit frågan och fått med oss de andra partierna att bli försökslän för digitala lärverktyg.

För att kompetens ska kunna delas över hela landet och göras tillgänglig för fler, bör därför en försöksverksamhet för fjärrundervisning i alla relevanta ämnen inrättas nu genast.

Distansundervisning innebär inte att föräldrar ska kunna undervisa sina barn hemma, utan ska vara ett komplement och användas när inga andra alternativ är möjliga. Dikanäs och Saxnäs skulle kunna utveckla sin undervisning än mer än de redan gör idag om lagen skrevs om. Vi måste våga pröva nya lösningar då samhället förändras så snabbt. Du kan se alla våra förslag och följa kommundagarna på www.centerpartiet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.