Kring skattekontoret

Då det gäller skattekontoret kan ingen ta ifrån oss Centerpartister det slit som vi gjort i frågan. En av oss, Per Åsling,har vid flera tillfällen kallat Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson till utskottet för att visa underlaget som legat till grund för nedläggningsbeslutet. Han har även i sin roll som ledamot i Skatteverkets insynsråd begärt extra insynsråd för att ta del av vilken analys som legat till grund för den planerade nedläggningen. Till det ska läggas att Åsling tog initiativ till en unik offentlig utfrågning av generaldirektören i Sveriges riksdag. Han har besökt alla skattekontor runt om i landet och tagit del av deras argument och kompetens i frågan.

Nu backar Skatteverket och det menar vi tyder på att vi haft rätt i sak, att man från myndigheten inte haft på fötterna. Vi gav oss inte heller då regeringen bara lade ett utredningsuppdrag till Statskontoret kring frågan.

Vi menar där att Skatteverket inte tagit hänsyn till förordning (2007:713) som Alliansregeringen beslutade om under sin tid vid makten. I den framgår att decentralisering av verksamheten ska beaktas.

Nu är det naturligtvis inte vår förtjänst utan det arbete som lagts ner lokalt av anställda, av kommunen och av föreningar och ideella i Lycksele och alla andra orter som hotats har verkligen varit viktigt. Alla tillsamman ska göra något och tillsammans så blir det ett arbete som ger resultat. Sen handlar det även om ideologi i olika partier. Att regionfrågan spelar in går inte att komma ifrån. Men det spelar ju ingen roll bara resultatet blir bra.

Lyssna gärna på Helena i Radion där hon tackar alla som slitit i den här frågan: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6386123

En kommentar

  1. Olle

    Jo det var ju väldigt kul att detta gick vägen.
    Sen kan man då fundera på vad Lycksele kommun håller på med vad gäller byaskolorna.
    Detta är väl på samma nivå som att storstäderna vill ha myndigheterna där, de stora äter alltid de små.
    Detta med skattekontoret borde bli en tankeställare varför man inte på kommunnivå gör likadant själva och utarmar landsbygden. Hela Sverige måste få leva!!!
    Hela tiden är det ,katten på råttan, råttan på repet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.