Datorer eller väghyvlar

Om du fick bestämma, vad skulle du då tycka vara viktigast? Om du hade makten att bestämma och fick välja mellan dessa två saker:
-att köpa in datorer så att alla barn i kommunens skolor fick var sin egen dator
-att köpa in till kommunen en alldeles egen väghyvel

Vad skulle du då prioritera?

Jag skulle ha prioriterat datorer till alla barn i skolan, fungerande skoltoaletter och andra saker som jag tycker är viktigare. För mig är en väghyvel något jag kan köpa timmar av från ett väghyvelsföretag, när jag väl behöver en. Inte något jag måste ha ett garage till, personal som kör, laga när den är trasig och hålla efter och lägga energi på hela året om.
Det finns då andra som skulle ha valt väghyveln. Det är det här som är politik, att prioritera och det är där det blir så tydligt att vi tänker och tycker olika.

2 kommentarer

  1. Olle

    Egentligen är valet lätt! Klart jag skulle prioritera barnen! Och dessutom så skulle det ge arbete åt företagare som redan har en väghyvel. Men så enkelt är det ju inte… Att ställa saker mot varandra..
    Men.. Politik är Politik! Resonemanget att kommunen sparar pengar på att sköta verksamheter i egen regi..
    Valet är lätt, stå för resonemang och konsekvenser är svårare.
    Jag väljer datorer, toaletter å barnens bästa!

  2. Millan

    Egen hyvel, Din beskrivning Maria det låter väl bra, låter som arbetstillfällen i kommunen. Kanske blir det nån skattebetalare till och skattekronor över till annat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.