Kommunens bästa

I söndagskväll hade vi haft Centerpartiet i Vilhelmina möte. Vi fikade, pratade och hade sammanträde. Vi pratat om kommande fullmäktigemöte som har en väldigt tunn lista denna gång. Vi pratar också om kommunens byggen, läget i skolan, vindkraft, flyget, löneöversyn, miljö och byggärendens alla bygglov, socialnämndens verksamheter och allt möjligt annat denna kväll. Vi pratar länge om personalbristen som är ett gigantiskt problem. Vi pratar om lärarnas situation och regeringens lärarlyft som skapat bekymmer. En liten fråga i sammanhangen är de parkeringsavgifter som är på förslag på att införas.

Vi pratar kring det förlag som finns för att bygga baracker på Volgsjö skola för att alla elever inte ryms. Vi var emot att skolan i Latikberg lades ner då det varit billigare att ha den kvar istället för att bygga barackskola inne i tätorten. Vi hinner också prata om kommande kyrkoval och om regionfrågan där vi har olika infallsvinklar i frågan men är väldigt eniga om slutsatserna.

Det är ett skönt gäng som ses där engagemanget är starkt. Diskussionslusten är så stor att man har svårt för att få en syl i vädret. Jag gillar verkligen dessa möten, dessa engagerade människor och de kraft som finns för kommunens bästa. Vill du också vara med så slå en pling…

En kommentar

  1. Viveka Abramsson

    Nu blandar du/ni äpplen och päron. Behovet av moduler har inget med nedläggningen av Latikbergs skola att göra eller att eleverna inte ryms. Den lösningen görs för att frigöra Kittelä då efterfrågan på förskoleavdelningar ökat. Vi hade kunnat leta andra lokaler för förskolan men eftersom det finns en ambition att samla verksamheten från 6 års ålder till åk 6 så valde vi den här lösningen. Vi arbetar för att hitta en långsiktig lösning för Volgsjö skola där förskoleklass/fritidshem/åk 1-6 inryms och det behöver vi göra med eller utan elever från östra området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.