60 procent av Vilhelminas företagare vågar inte kritisera kommunen

Nån vecka innan jul var Svenskt Näringsliv här i Vilhelmina och presenterade siffror på hur kommunen ligger till i jämförelse med alla andra kommuner i landet. Inte särskilt kul då vi ligger närapå allra sist. Det finns mycket att göra för en kommun för att ändra detta och många kommuner tar stort ansvar för att lyfta det som anses vara dåligt. I vår kommun handlar det om hur kommunen sköter sina upphandlingar, om attityder till företagande och om kommunens konkurrens och om valfrihet att välja olika utförare av offentliga tjänster som hemtjänst och omsorg.

Då det gäller min kommun så säger den senaste undersökningen att hela 60 procent av Vilhelminas företagare (flest i landet) att man inte vågar kontakta sin kommun med kritik, av rädsla för att det kan slå tillbaka mot det egna företaget. Det är verkligen riktigt illavarslande och något som kommunledningen måste ta fram en handlingsplan omkring. Så får det inte vara!

Idag skriver Karina Folkesson som jobbat i många år med dessa frågor. Entreprenörskatt, kilometerskatt, flygskatt, bankskatt – listan kan göras lång på nya eller höjda skatter som föreslås från regeringshåll. Påfallande ofta är det företagen som ska beskattas ytterligare. Och påtagligt ofta är det avstånd, småföretag och därmed mindre orter som förutsätts leverera de nya skatteintäkterna.
Läs hela artikeln här:

https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/vasterbotten/halla-dar-politiker-i-lanets-alla-kommuner_665968.html?utm_source=notification&utm_medium=sms&utm_campaign=smsnotification

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.