Boosta kvinnor till den 8 mars

Jag har boostat kvinnor nu en tid å facebook. Det är kvinnor jag tycker ska lyftas fram då det gör något som gagnar oss andra i kommunen. Jag har boostat ett helt gäng redan och ska fortsätta fram till kvinnodagen den 8 mars. Här kommer de jag gett lite extra energi i februari. Gör även du en boostkampanj i dina sociala medier. Jag tror det ger energi att fortsätta kämpa på och göra sitt bästa för andra.

Jag vill boosta två systrar. Sara Idenfors och Ida Oderstål i Vilhelmina två av de mest entreprenörerna kvinnor jag någonsin träffat. De gör skillnad för många både genom att de skapar jobb men de ger perspektiv på hur vi väljer att leva, de främjar miljön och de gör gott för landsbygden.

Jag vill idag boosta två kvinnor som gör gott för att öka förståelsen för våra villkor, möjligheter och förutsättningar. Det är Camilla Sandström Dikanäs professor vid Umeå Universitet och Malin Lindberg vid Luleå Tekniska
universitet som båda har koppling till Vilhelmina. De är bara två av många kvinnor som berikar akademin med kunskap som de grundar från vår verklighet. Deras arbete gör skillnad för både oss i landsbygd men även för andra.

Jag vill idag boosta några kvinnor som gör gott för vår del av Sverige. Lena Lena Wiktorsson på Magasin Mix, Hanna Tampio Gotthardsson som driver både handelsträdgård, inredningsbutik i Storuman och på nätet, Storuman och på nätet, Hannakaffepanna.se och Sara Mårtensson som driver laplandecostore.se, Tre företagare som visar att man kan driva företag utifrån det man tror på, är intresserad av och som inte är rädda för att gå nya vägar

Jag vill idag boosta några kvinnor som gör gott för vår del av Sverige. Ebba Winberg i Malgonäs, Britta Danielsson i Golis och
Ulla-Lena Sehlström i Latikberg. Alla tre har drivit jordbruk i många många år och sett till att vi haft närproducerade produkter i kyldiskarna. Det är inte lätt att vara jordbrukare på våra breddgrader och det är inte lätt att driva jordbruk utifrån de regelverk som styr. De här tre har ändå gjort det och det är värt all vår respekt. Tre företagare som visar att man kan driva företag utifrån det naturen ger, som fått jobba många av dygnets timmar och som gett oss andra både öppna landskap och bra mat. #närodlad
Boosta du också kvinnor varje dag fram till den 8 mars. Det finns så många att lyfta och jag kommer att missa massor…

Idag vill jag boosta en duktig, driven och engagerad kvinna Erika Lindblad
som utifrån sitt intresse för snöskoteråkning startade XX freeridecamp. Ett event för snöskoterintresserade kvinnor.
Även detta år var Saxnäs fyllt till bredden med skoteråkare från hela landet samt med ledare från Nordamerika. Erika har lagt ribban högt då det gäller kvalité, säkerhet och teknik och deltagarna får mycket med sig hem från campen. Hon trodde på sin idé som byggde på hennes övertygelse om att kvinnor vill lära mer om avancerad åkning. Du har genom ditt slit gett många kvinnor chansen att få göra det man älskar mest. Köra skoter.

Idag vill jag boosta ett helt gäng kvinnor som gör skillnad i besöksnäringen. Carina Moberg vid Kolgårdens Camping, Maria Strandberg på Lilla Hotellet, Mia Öhlin i Kittelfjäll, Jenni vid Saxnäsgården, Ingela vid Saxnäs Mountain Lodge och Kicki Danielsson som tidigare funnits på Vilhelmina Gårdsbutik. Kvinnor som gör ett stort arbete för att Vilhelmina och dess fjälldalar ska vara attraktiva att besöka. Ofta står kvinnorna i företaget för en stor del av framgången men det är mannen som får sola sig i glansen och som synliggörs. Jag vill boosta er alla och tacka för ert slit och jag hoppas att fler vill ställa sig i fronten för att öka attraktiviteten för Vilhelmina inom besöksnäringen.

Jag vill boosta byautvecklarna Laila Jonsson, Sara Enebjörk, Eva Flodin, Malin Danielsson m fl. i Golisens intresseförening. De driver på byautvecklingen i Nästansjö och står bakom en hel del arrangemang allt från skidtävlingar, Golympiska spelen, kanotuthyrning, midsommararrangemang och julottor samt däremellan utflykter och event. Det arbete ni lägger ner för att göra det kul för andra att bo i byarna runt Nästansjö är ovärderligt. Det gör byn mer intressant att bo och verka i, att unga vill bo och flytta in och att det alltid finns något att planera inför och verkställa. Ni är guld värda. Jag har säkert glömt några som också borde ha fått en boost. Så boosta gärna kvinnor du åxå ända fram till den 8 mars.

Idag vill jag bosta Anna-Maria Fjällström instagrammare. Kajsa Fjällström vid Lapplandsvilt. Marita Stinnerbom partiledare, Karin Baer renskötare i Vilhelmina Norra Sameby, Åsa Nejne Vilhelmina Södra sameby och Carina Olofsson och Gunell Heligfjäll som undervisar i sydsamiska. Margret Fjällström som är renskötare och som lär ut om samernas renskötselår. Jag vill boosta er för det arbete ni lägger ner för att bevara det samiska arvet, för att synliggöra det samiska samhället både dess utmaningar och dess framgångar. För ert slit att vara i framkant då det gäller att utveckla rennäringen och för att ni gör så stora insatser för att lyfta fram Vilhelminas samiska kultur. Jag önskar att vi varit bättre på att förvalta det samiska arvet i vår kommun och en dag ska jag lära mig sydsamiska…

2 kommentarer

 1. Patrik

  Hej Maria

  Bara boosta kvinnor till den 8 mars? Du resonerar som Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som en dag om året, 1 Maj, skriker ut om jämlika löner och under resten av gör allt för att trycka ned kvinnorna i skorna. Senast angreppet är ju Reepalus utredning om vinster i välfärden. Alla människor ska boostas under hela ÅRET inte bara för en dag. Om du inte förstår kopplingen så kan du ju titta på löneutvecklingen för sjuksköterskorna, undersköterskorna etc.

  Med vänlig Hälsning

  Patrik

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Helt. RÄtt. Ojämställdheten ökar och alla har vi ett ansvar att göra något åt det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>