LO facken förnedrar

LO facket Byggnads styrelse sätter på sig Pussymössor och poserar för fotografen där alla ledamöter i styrelsen har var sin rosa mössa på sig. Styrelsen består av enbart män. Byggnads säger att de tagit på mössorna för att manifestera på kvinnodagen för orättvisor utifrån kön.

Ett annat LO fack, Kommunal har skaffa sig en tupp som följer med deras nuvarande manliga ordförande då han åker runt till kommunals kvinnodominerade arbetsplatser.
Tuppen sägs bli arg när den upptäcker orättvisor.

Jag förundras över dessa aktioner och undrar om det är på riktigt. Har LO facken fått fatt på en PR byrå som gör narr av dem som uppdragsgivare eller om facken själva tycker att de är fyndiga och up to date!

Kvinnor vill ha verklig makt, lika inflytande, rättvisa, lika villkor, lika lön för lika arbete, lika möjligheter i livets. Kvinnor liksom män vill bli sedda för den man är och för vilken kompetens man besitter.

Att Byggnads förbundsstyrelse – alla män såklart – väljer att posera på gruppbild i rosa mössor istället för att göra skillnad i verkligheten är tondövt. Särskilt på den internationella kvinnodagen.

Att kommunal väljer en tupp som symbol tycker jag är förnedrande mot alla kvinnor som tillhör kommunal. Är de då hönor? Tuppen som övervakar hönorna och som har all makt i hönsgården där hönorna får underordna sig oavsett vad. De har liksom inget val.

Att Byggnads inte begriper att det handlar om representation, realia och resurser där de själva har makten att se till att ändra på det. De visar upp sin ojämställda representation i bilden med rosa mössor på. De visar även i den bilden att de inte har greppat att det även handlar om makt, realia och resurser. Det visar helt enkelt att Byggnads inte bryr sig, inte gör något åt, inte tar jämställdhet på allvar. De visar ett förakt för de som verkligen vill skapa ett jämställt samhälle, inget annat.

2 kommentarer

  1. Bergis

    Jag sympatiserar inte med dig politiskt men jag är beredd att hålla med dig i dina åsikter om Kommunals datastyrda plast tupp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>