Lögn och förbannad dikt i TV…

Igår debatterade Annie Lööf och MP,s Isabella Löwin där miljöpartisten står och ljuger i TV. Hon säger att det är en skatt på utsläpp vilket det inte är. Flygskatten är en merkostnad för oss som flyger, att biljetten blir dyrare. Och det spelar ingen roll om flygbolaget använder miljöbränslen eller fulbränslen. Det är hyckleri. Det här förslaget ger inga miljöeffekter vilket den egna utredaren sagt. Passagerarna betalar en höjd avgift som inte ger nån miljöeffekt.
Vad blir det då av detta? Jo, dyrare biljetter. Dyrare att ta sig upp till våra turistorter. Färre flygbolag som flyger långflygningar från Sverige och färre bolag som utvecklar nya flyglinjer från Sverige.

2 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Maria K. har det någonsin slagit dig att flygets utsläpp måste ner??
    Om inte flygskatter införs, kanske du har några andra revolutionerande ideér om hur det annars skall hanteras.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Ja det måste ner. Därför krävs det extra avgifter på fulbränsle och mindre avgifter på miljöbränslen. Den här flygskatten ger inte den effekten. Det finns bättre förslag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>