När S politiker inte gillar den egna politiken….

I veckan har företrädare för 33 lokala flygplatser träffats i Saxnäs. Att de gör det kan bero på att dess ordförande är KG Abramsson Vilhelminabo. Sveriges Regionala Flygplatser AB som den organisationen heter jobbar med att utveckla flygtrafiken och tillgängligheten för de som bor och de som besöker orterna och dess omland. De arbetar genom att påverka regeringen och berörda statliga myndigheter för att flygplatsernas förutsättningar ska bli bättre. För mig blir det lite märklit när det är många socialdemokrater som verkar i de här organisationen samtidigt som det är Socialdemokrater som nu lägger förslag på flygskatt.

Organisationen går emot det förslaget och förklarar att det kommer att vara förfärligt illa om det blir verklighet. Varför kan inte KG och hans S-kompisar påverka regeringen direkt i de egna leden?

Åk till S-kongressen och agera där. Att skriva i tidningen lokalt hjälper inte, det handlar ju om ert eget partis politik. Agera där!

3 kommentarer

 1. K G Abramsson

  SRFF och SRF AB är inte partipolitiskt styrda organisationer, vilket Maria Kristoffersson tycks tro. Som vanligt brister det i Kristofferssons källforskning. SRFF (Svenska Regionala Flygplatsförbundet) har 33 medlemmar och organiserar alla civila/kommunala flygplatser i Sverige med undantag av Skavsta. SRF AB (Svenska Regionala Flygplatser AB) ägs gemensamt av SRFF.

  Den flygskatt som nu föreslås har utretts och resultatet visar tydligt att skatten inte på något sätt gynnar miljön, snarare tvärt om. Ett ökat bilåkande skulle bl a kunna blir resultatet i och det skulle t o m kunna resultera i ökade koldioxidutsläpp.. Det ska också nämnas att de allra flesta remissvaren förordar att en flygskatt inte ska införas.

  Som ordförande i SRFF och SRF AB har jag, liksom övriga ledamöter i styrelsen, att vårda det uppdrag som vi fått av våra ägare. Det främsta ändamålet och syftet är att skapa de bästa förutsättningar för regionalflygplatserna att verka under rimliga ekonomiska betingelser och att bidra till ökad regional tillväxt, vilket gynnar hela nationen. SRFF anser att det rimliga vore att staten på ett mera aktivt sätt kunde stötta de kommuner och regioner, som idag svarar för ekonomin i verksamheten vid flygplatserna. Sammantaget svarar kommuner och landsting/regioner för betydande belopp för att kunna hålla verksamheterna igång vid de svenska regionalflygplatserna. Att Maria Kristoffersson inte förstått betydelsen av att hålla regionalflyget igång är bara att beklaga. Sedan kan man ju tycka att det är lite märkligt att Kristoffersson har koll på vilka partitillhörigheter ledamöterna har i resp. organisation. Som sagt, vi sysslar inte med partipolitik i vare sig SRFF eller i SRF AB. Nästa gång du bloggar om viktiga ting, så råder jag dig att ta reda på fakta, eller har du anslutit dig till den transatlantiska trenden att använda dig av alternativa fakta och sanningar?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Tack för att du lägger kommentaren här och inte enbart i sossarna interna blogg. Tycker du att jag skarvat med källforkningen? Jag gick in på deras hemsida och tog fram fakta där. De kan alla andra också göra om ni vill veta vad organisationen står för och jobbar för.

   Sen begriper jag inte hur du kan få det till att jag inte värnar om de regionala flygplatserna. Det är ju precis det jag gör och jobbar för. Det är ju därför jag tycker att ni sossar ska driva på politiken i ert eget parti. Det är ju ni som bestämmer över flygskatten och alla andra skatter ni vill få in.
   Se till att agera där det gör nytta!

   Och KG nedsättande maktspråk kan du fortsätta att använda om du tycker det är ok.

   • Viveka Abramsson

    Interna blogg?! Sosseblogen är att jämföra med vilken annan blogg som helst men till skillnad mot din så läggs kommentarerna ut direkt och den som vill kan skriva anonymt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>