Vill du ha din chef på andra sidan jorden?

Idag på hälso och sjukvårdsnämndens möte fick vi en genomgång av digitalt ledarskap i praktiken. Virginia Zazo berättar om hur hon jobbar som chef och ledare på distans. Hon bor i Australien och jobbar som chef inom landstinget i Västerbotten. Hennes specialkompetens ligger både som läkare och som utvecklare om digitala lösningar. Så spännande att höra hennes berättelse om hur tillit, förtroende och att våga ge utrymme gör det möjligt att vara och ha en chef på distans.
Viktigt är att det finns en tilltro till både tekniken och till människorna.
Hon är med på dagliga möten, hon träffar olika grupper, hon leder arbetsplatsträffarna har läkarkonsultationer, handleder läkare och verkar som vilken chef som helst men från andra sidan världen.

Hon använder en robot på ett stativ som gör det möjligt att följa med ute i verksamheterna real time. Hon använder sms, whatsup, messenger etc för att komma i kontinuerlig kontakt med medarbetarna.

Så spännande att höra även för mig som har mina kollegor på distans, min chef på distans och där jag leder mitt team på distans. (Jag jobbar för Centerpartiets Riksorganisation så mina kollegor finns i Stockholm men jag har kollegor även ute i landet då Centerpartiet har kontor från Vilhelmina i norr (mitt) till Lund i söder.

Det gäller att få till rutiner och system som gör det möjligt. Hon säger att Relationen är viktigare än att faktiskt vara fysiskt på plats.

Det här gör ju det möjligt att vara chef och ledare inom landstinget även om man bor i inlandet eller på en annan plats i världen. Det kanske finns fler som vill bo i fjällen tex. men jobba i stan på distans? Möjligheterna är oändliga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>