Män, män och fler män…

26229996_10156147864078945_3517877537518894166_nIgårkväll satt jag och väntade in ett möte på folkets hus i det rum som ser ut som ett sammanträdesrum rum 2. Medan jag satt där så tittade två stenansikten på mig, två stenstoder som står i var sitt fönster samt en man i svart vitt på en tavla på väggen. Jag satt och fundrade vilka dessa tre män var. Jag undrade även vart kvinnorna fanns?

Jag lade ut en bild i sociala media och frågade om någon visste vilka männen var. Vips hade jag flera svar, det var en riksdagsledamot från gången tid och två tidningsredaktörer från samma tid. Kul att få veta.

Men det roligaste i tråden var den diskussion som kom om varför det inte finns kvinnor i det offentliga rummet i samma utsträckning som det finns män. Det kom även fram förslag på hur man skulle kunna få fram fler kviinnor från vår lokala historia som kan få synas och blicka ner på oss från offentliga väggar.

Så du som har bilder, tavlor, stenstoder, byster eller annat som visar kvinnor genom historien. Hör av dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>