De verkliga hjältarna i Vilhelmina

Jag har tidigare skrytt upp alla snöröjare som sitter i sina maskiner dygnet om för att skotta snö. Men den här veckan finns de andra som ska lyftas fram. Tänker främst på alla de som jobbar järnet för Wilhelmina Winter Weekend. Lionsgrabbarna, skolor, företag, föreningar och kyrkor som verkligen vill skap en fin helg till oss andra som besöker helgen.
Det är så många engagerade runt om i Vilhelmina som sliter för att skapa någonting för andra människor. Jag och många med mig är er så tacksamma att ni gör allt för att den här helgen ska bli minnesvärd och en härlig upplevelse.

De ideella krafterna är de riktiga hjältarna och deras insatser och ideella arbete blir allt viktigare i samhället. Det finns många exempel på ideella verksamheter som vuxit sig till stora. Som Vasaloppet. Idag är det en egen besöksindustri som skapar jobb åt mängde med människor. Som ägare till alla Vasalopps arrangemangen året om står Vasaloppsföreningen Sälen-Mora, en ideell förening med idag drygt 30 helårsanställda.

Vi ser ju redan nu att WWWW helgen skapar arbete om än mycket oavlönat. Men det skapar även jobb i företag. Främst inom de som får fler besökare och de som får sälja sina varor. Men det skapar även arbete inom både mat, kultur och turism i övrigt.

Nu hopps vi att många kommer hit, att alla gästbäddar är bokade, att många kommer ikväll på invigningen, att ”plassn” är full med folk hela helgen och att alla arrangemang får bra med folk och att det blir kul. Jag hoppas åxå att många kommer och välkomnar ers majestät Konungen vid järnvägsstationen kl 13.30 vid järnvägsstationen på lördag.

Jag vill sända en varm tanke till alla er som sliter för att WWW ska bli men härlig helg. Ni är de sanna hjältarna, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>