WWW Werkligt Wärdefull Weekend

Tack alla inblandade för en fenomenal helg. Det är väldigt många inblandade som man skulle vilja tacka. Allt från barnen i skolan och förskolan till iskyrkobyggare och alla de som på olika vis gjort något för att andra ska få en fin upplevelse denna helg. Det var härligt att se alla de som ville visa besökare, Vilhelminabor och så kungen och landshövdingen uppskattning, intresse, entreprenörskap, engagemang och glädje.

På fredag var vi ute på kvällen och åt god mat och roade oss på Lilla Hotellet. En kul kväll som alltid på Lilla. På lördag följde jag med när kungen besökt oss. Jag är vice ordförande i kommunfulläktige och i den rollen ingår det att representera kommunen. Det är inte så ofta det händer och det var första gången den här mandatperioden. Du kan se bilder och filmer från lördagen på min facebooksida.

Det är många jag vill tacka. Men särskilt till kungen och landshövdingen som pratar om det som är det viktigaste i en kommun, en ort och i ett samhälle. Jobb, engagemang och företagande. Tack till kungen för att du lyfte företagande och infrastruktur i ditt tal. Tack landshövding Magdalena Andersson för ditt fina tal om företagande, entreprenörskap och ideell vilja. En fin dag för oss stolta Vilhelminabor. Tack Stina Blind för ditt tal. Tack Stalon, Martin Bergmans och Risfjälls för ert slit denna dag och alla andra dagar. Ni gör oss stolta.
Den 16 februari är det 100 år sedan Inlandsbanan kom till Vilhelmina. Så i helgen firade Inlandsbanan 100 år i Vilhelmina. Storumans ångtågsförening kämpade på för att kunna skjutsa kungen och ge firandet en fantastisk feeling. De började elda loket på fredagseftermiddag för att det skulle gå på lördagen. En fin resa där vi åxå fick höra om de planer som finns för Inlandsbanan framåt.

Under helgen har allt man kan göra på is och snö gjorts. Fisketävling, skidtävling, slalombanor, skotertävling, is-stolpsittning, bröllop och dop i is-kyrkan, konserter, is-skulpturer, snökonst, släktforskning, utställningar av fiskegrejer, marknadshandel med allt från lokalproducerat till instagramtävlingar. En helt otrolig helg där jag säkert glömt bort något som hände.
På söndag avslutades helgen med en konsert i kyrkan Jojkens väg, även det en magisk upplevelse.

Tänk vad vi kan när alla drar åt samma håll och kämpar på tillsammans. Tack Visit Vilhelmina och alla ni som verkligen bidragit till helgen som Lotta Charlesdotter…Vilka människor det finns….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>