Bara för att man säger det är det inte sanning

Jag har en tes, S har under så lång tid haft väljare som röstat på dem bara för att de är arbetarpartiet, socialdemokraterna, demokratiska och ett parti som tar de svagastes rätt. Men under lång tid så har det mest bara varit retorik. Man säger en sak som låter bra men man gör något annat. Det senaste exemplet är från i helgen. Då det läckt att Socialdemokraterna vill utreda assistansen då den är för dyr enligt deras synsätt. Det är alltså inte en utredning för att göra den bättre. Socialdemokraterna vill utreda assistansen bara för att spara pengar. Detta är ett faktum, det framgår ordagrant av utredningsdirektivet som regeringen själv författat.

Trots att det står där ordagrant så fortsätter regeringen att säga att man vill förbättra för funktionshindrade. Det är ju inte sant och den lögnen blir inte mer sann bara för att den upprepas gång på gång av Socialdemokraterna.

Jag tror och hoppas på att människor genomskådat deras retorik. Det de säger låter bra men det de gör är förfärligt. De som behöver samhället mest är de barn som har ett handikapp. Vad blir det för liv för de familjer som får ett barn med ett svårt funktionshinder?

jag hoppas att många fler väljer att stå upp för en human och medmänsklig politik.

2 kommentarer

  1. Michael Rönnlund

    Valpropaganda – det som styr dagens utveckling inom LSS är ett antal domstolsbeslut inget annat.

    https://assistanskoll.se/20171027-Forsekringskassan-varnar-Ny-dom-leder-till-manga-kommer-beviljas-ferre-assistanstimmar.html

    Detta ”glömmer” allianspartierna att nämna för då skulle er retorik förflyttas ner på sandlådenivå.

    Ska man diskutera ett så allvarligt politiskt ämne som LSS måste man beskriva vad som faktiskt hänt och inte förflytta frågan till avdelningen valpropaganda och lögner som inte hjälper dessa stackars människor som idag står utan hjälp eller med mindre antal timmar.

    Sanningen om LSS är väl beskriven av Maj Karlsson(V) i detta inlägg –

    Det fruktansvärda haveri som vi just nu bevittnar med den personliga assistansen startade redan under alliansregeringen 2008, då den första domen kom om grundläggande behov. Redan då krävde vi en lagändring. I stället förde alliansregeringen, inklusive KD, en hårdnackad retorik om kostnader och fusk.

    Sen har en socialdemokratisk regering dessvärre gått ännu längre genom sitt regleringsbrev till Försäkringskassan, där de uppmanades att minska antalet timmar. Det försökte vi stoppa med ett utskottsinitiativ som tack vare moderaterna inte gick igenom.

    Därefter har dom efter dom fallit som fullständigt slagit sönder LSS reformen. Med allt snävare tolkningar från Försäkringskassan är det i dag i princip omöjligt att få assistans.

    Det som krävs är att lagen återställs till det som var grundintentionen: en rättighetslagstiftning. Ett krav vi drivit i snart 10 år nu. Det är nämligen lagen som styr bedömningarna från Försäkringskassan – inte budgeten. Budgeten är en prognos utifrån rådande läge, inget annat. Om Försäkringskassan fått mer pengar i budgeten – hur skulle de bedöma då? Jo, fortfarande enligt gällande direktiv och lagstiftning såklart. Det är Ebba Bush Thor väl medveten om.

    För oss är inte frågan om alla människors rätt att leva sina liv ett politiskt maktspel. För oss är det här en grundläggande del av vårt välfärdssystem som vi vill ska räddas. Därför fortsätter vi att vända andra kinden till och låter vår hand förbli utsträckt. Ebba Busch Thor – lägg ner fulspelet och låt oss rädda LSS istället.

    Maj Karlsson, socialpolitisk talesperson (V)

    Nåt att säga om denna beskrivning av LSS? Eller fortsätter valpropagandan som vanligt?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det som händer nu beror på de direktiv reeringen gett Försäkringskassan att minska på kostnaderna för LSS inget annat. Så din bild stämmer inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.