Ryggrad!

Under mina år som konsult i EU branschen så hade jag en hel del att göra med nuvarande kommunalråd i Boden, Inge Andersson. En klok, engagerad man som hade ett stort intresse för EU-frågor, utveckling och tillväxt. Vi hade mycket gemensamt då liksom nu. Vi vill framåt och se Europasamarbetet som en nyckel för norra Sverige.

I veckan skriver han på sin Facebook att han är glad att han lämnat Socialdemokraterna och slipper vara megafon för en inhuman migrationspolitik.

Jag förstår honom och vet hur ont han slitit innan han bestämde sig för att lämna det parti han jobbat för hela sitt liv.

Två andra kloka, starka, engagerade personer har kommenterat hans inlägg. Anneli Nordström som även hon lämnat S. En av de som fått mycket spö av sitt egna parti under åren. Hon är en tydlig socialist och starkt värdegrundsbaserad i en human folkrörelse.

Den andra som skriver att droppen är nådd är den person som jag verkligen gillat. Den klokaste, intelligentaste, mest rakryggade socialdemokraten i länet, Åsa Ögren.

Idag hör jag att Kvinnoförbundet inom S, Ungdomsförbundet, HBTQ nätverket inom S och studenter inom S likaså protesterar Hur många ska lämna S?

Jag blir så beklämd. När de som har ryggrad, står upp för människovärde och rättvisa lämnar socialdemokraterna, vilka blir då kvar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>