#skogsuppropet

Ingen kan väl ha missat debatten om en skogsägare har rätt till sin skog eller om staten kan komma och ta skogen utan att den som äger skogen får någon ersättning. En verkligt aktuell fråga i vårt län. Jag har fått telefonsamtal från arga, förtvivlade och fundersamma skogsägare som undrar om det är möjligt att det kan få gå till på det här sättet i Sverige.
Skogen har så många värden och vi ser att skogsdebatten handlar mer och mer om en urholkad äganderätt och en otrygghet för de som äger skogen. Det skapar en otrygghet där skogen alltid varit en trygghet för generationer av människor i vårt län. Skogen har haft ett värde i alla tider, goda som mindre goda, men nu då?!

Vi kämpar ju på i Centerpartiet och drar nu igång ett #skogsupprop. Du kan läsa mer på #skogsuppropet

Och på www.centerpartiet.se/skogsuppropet

Centerpartiet kommer att genomföra en skogsturné runt om i landet där vi presenterar våra nya förslag för en bättre skogspolitik och lyssnar in vad som är viktigt för er skogsägare och andra skogsintresserade personer. Så du som äger skog, är intresserad av skogen eller bara är nyfiken på skog är välkomna till Lycksele den 4 juni. Då kommer två av våra mest skogsengagerade riksdagsledamöter dit Helena Lindahl och Peter Helander.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>