Lador och sparbössor i kommunerna

Sveriges Kommuner och landsting, SKL presenterar i veckan sin ekonomirapport där de lyfter utmaningarna framåt och att kommunerna borde ha sparat mer i ladorna de goda åren. De säger att kommunerna levt över sina tillgångar och har under högkonjunktur inte sett långsiktigt på ekopnomin och sparat för kommande lågkonjunktur.

Det här ger mig en klump i magen då vi alldeles presic i Vilhelmina kommun använt det lilla vi hade i ladorna för att klara av ekonomin det här året…

På några års sikt kommer de här åren inte att vara någon munter läsning. Den medvinden vi haft konjunkturmässigt skulle Sverige som land byggt buffertar och förnyat det ekonomiska systemet, arbetsmarknaden och bostadsmarknaden. Kritiken kan även riktas att Alliansen var för defensiva deras sista två år i makten. Vilket vi i Centerpartiet påpekade då. Men att alliansen gjorde för lite under två sista åren gör det inte bättre att regeringen slösar bort högkonjunkturen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>