Företagsklimat i Vilhelmina

Så här ser företagsklimatet ut i min hemkommun:
ranking

Som du ser ligger vi långt under medel i Sverige och verkligen långt bakom Nordmaling som klättrat rejält de senaste åren. Nordmaling har verkligen gjort en resa där den politiska ledningen visat vägen. I Vilhelmina har näringskontoret fått en annan glöd då det kommit in nya människor med nyta ögon och nya ambitioner. Så kul. De gör ´verkligen allt de kan för att öka kontakten mellan kommun och företag. Ett superbra jobb som gett resultat i rankingen.

Det finns ju något att jobba med då Vilhelmina ligger på plats 276 av Sveriges 290 kommuner och har gått ner två placeringar trots att det sammanfattande omdömet ökat som du ser i min bild, men då minskar andra områden som drar ner totalen. Bara 23,4% av de 111 företag som svarat på enkäten tycker att företagsklimatet är bra.

Du kan själv gå in och titta och jämföra på www.foretagsklimat.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>