En hyllning till kärleken

Alla människor ska ha rätt att älska den de älskar. Alla människor ska ha lika rätt i vårt samhälle och alla människors lika värde är grunden i en demokrati. En demokrati vi måste hjälpas åt att värna. När vi ser odemokratiska krafter försvåra och spridda osanningar, hota och skapa en bild av att landet faller isär. Då måste vi stå upp för grunden i ett fritt och öppet land. Vi måste alla ställa oss upp och försvara detta grundläggande, männikors lika rätt och värde.

I helgen gick jag Prideparaden i Stockholm. Vi var ca 400 Centerpartister som gick i tåget. En fantastisk stämning och glädjen var stor. Nazisterna hade polisen skjutsat utanför stan så de kunde inte stå där och skrämmas, hota och hata. Sd deltog inte.

De är ju ett parti som inte ställer sig bakom parollerna om ett öppet samhälle, som inte ställer sig bakom et grundläggande i en demokrati det om människors lika rätt och värde. Det finns partier som tycker att de har rätt att hota, skrämmas, svartmåla och svärta ner. Det finns partier som tycker att de har rätten att trampa på människor enbart utifrån deras bakgrund, vart de är födda. Det finns partier som avgör vem du är och dömer dig utifrån vart du kommer ifrån och vilka dina förfäder var.

Det finns också partier som ser öppenhet som grunden för att driva samhället framåt, som ser varje människa som en kraft i samhällsbygget och som tror på människors kraft och vilja att bidra.

Det var så kul att vara med om detta, att dansa sig svettig genom Stockholm med vajande flaggor och glada färger. En och annan Vilhelminabo vinkade också i publiken.

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Medborgerlig Samlings (öppet homosexuelle) partiledare utestängdes då han ansågs tillhöra ”fel” parti. Tycker du och Centern att det var rätt? Var det en bra ”hyllning till kärleken”?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Hej Jag vet inte vad det handlar om såjag har svårt att ha en åsikt. Alla har rätt till en åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.