7 förslag mot nazism

Vi har presenterat förslag för att se till att nazister inte ska få gå runt i samhällen, sprida hat, hota och skrämma. Det är dessa sju förslag:

1. Kriminalisera deltagande i våldsbejakande organisationers verksamheter
2. Nolltolerans mot brott vid demonstrationer
3. Skarpare krav för demonstrationstillstånd
4. Kontakta hemmet om barn och unga visar tecken på extremism och radikalisering
5. Tillför resurser för utbildning om extremism och förintelsen till ideella organisationer
6. Hågkomstresor till Förintelsens minnesplatser
7. 90 miljoner över tre år på att stärka säkerheten i lokaler som tillhör trossamfund och utsatta organisationer i civilsamhället

Idag kan nazister marschera på våra gator och proklamera för att avskaffa demokratin. Vi måste sätta hårt mot hårt och ta detta hot på allvar. Det ska inte vara tillåtet att gå med i en organisation som vill använda våld för att få sin vilja igenom. De som marscherar i uniform, hotar och misshandlar oskyldiga och hindrar människor från att uttrycka sig fritt genom hot och våld.

För att möta detta med kraft presenterar Centerpartiet nu skarpa förslag för stärkt skydd mot nazism och extremism. Vi vill kriminalisera deltagande i våldsbejakande organisationers verksamhet, införa nolltolerans mot brott vid demonstrationer samt skarpare krav för demonstrationstillstånd.

Vi föreslår också åtgärder för att öka kunskapen och motståndskraften hos unga. Vi vill att skolan bör kontakta hemmet om ett barn visar tecken på extremism och radikalisering, vi vill skjuta till resurser till ideella organisationer för utbildning samt till hågkomstresor till Förintelsens minnesplatser. En som besökt ett koncentrationsläger förstår på ett annat plan

2 kommentarer

  1. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    ..och direkt när jag lagt ut denna blogg kommer hoten i mina kommentarer. Kommentarer som jag väljer att inte lägga ut. Där hoten, hatet och rasismen utvecklas. Där skämsel om invandring används som förklaring till diverse samhällsproblem. Där jag är en samhällsfinende….. Det verkar som om rasisterna har någon sorts sökmotor som kreerar otäcka kommentarer så fort man skriver om rasism eller om sd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.