Efter val funderingar

Så här dagarna efter valdagen så handlar det för min del om att rensa, tvätta och sortera. Det är mycket som inte blivit gjort här hemma om än mannen i mitt liv sköter hemmet lysande bra när jag gör annat. Att få ordning på garderoben som de senaste månaderna mest bestått av gröna kläder är ett projekt i sig.

Det är en hel del samtal och funderingar såhär efter valet. Vilka partier ska samarbeta med vilka och vad är det för politik som vi vill prioritera. Vi är i kommunen näst största parti med så här långs 8 mandat, men det kan bli fler när rösterna är färdigräknade. S har 10 mandat. Det är många småpartier med ett mandat var och så har Kd 3 mandat. Det är ju som sagt preliminära siffror så vi vet inte säkert förrän kanske imorgon eller på fredag hur mandaten slår.

De som ska jobba i vår fullmäktigegrupp och de som ska jobba som ledamöter i nämnder och styrelser är de som ska genomföra vårt partis politik. Vi ska driva det vi lovade i vårt valmanifest, arbeta för att genomföra våra politiska idéer för att göra kommunen ännu bättre.
Att ta över styret i kommunen och ge väljarna det nya ledarskapet, vi lovat och som väljarna röstat för, är målet.

Till riksdagen gör vi vårt bästa valresultat på 30 år, vi får många fler riksdagsmandat från hela landet, vi ökar över hela Sverige. I 54 kommuner har vi över 20%, i 16 kommuner över 30% och i 2 kommuner över 40%. Det är fantastiskt! I Vilhelmina har vi närapå 30% av rösterna.

Vi uppnår i riksdagsvalet den största ökningen mellan två val sedan 1970-talet, långt mer än en halv miljon människor har i detta val lagt sin röst på Centerpartiet.

Vi har verkligen jobbat för detta. Både genom att ta fram bra förslag på vad som behöver göras. Men vi har också pratat med väldigt många människor. Vi står rakryggat upp för grundläggande värderingar. Vi vet så väl att det går att förena medmänsklighet med ordning och reda. Att främlingsfientlighet och slutenhet inte kan bygga ett gott samhälle. Och att det krävs en jordnära, handfast politik för att korta vårdköer, skapa en bättre integration och minska de klimatfarliga utsläppen. Hur viktiga de små företagen är och att jobb är en väg in i samhället. Hur samhällets service ska finnas i hela landet och att de beslut som inte fungerar i norra Sverige måste dras tillbaka och anpassas. Att hela kommunen ska fungera och utvecklas och att rättvisa går före centralisering.
Nu jobbar vi för att göra det bästa av det förtroende som väljarna gett oss. Framåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>