Livet är inte slut!

Livet kommer att gå vidare och politiska församlingar kommer att fortsätta ta politiska beslut både i landet, i regionen och i kommunerna. Livet går vidare och samarbeten kommer att fortsätta utifrån de frågor och överenskommelser som samarbeten byggts på. Både i Region Västerbotten och i länets kommuner.

Det gäller att nu vilja gå vidare, ge plats för egna politiska förslag och jobba på för att gå framåt i det politiska uppdrag man åtagit sig. Att grotta ner sig i alla de påhopp, elaka kommentarer och den spinn som varit i sociala medier gagnar inte någon.
Att vi nu får en statsminister är ett steg in i en ny vardag för många av oss. Valet av statsminister har verkligen värkts fram med rejält värkarbete hos många av oss. Men nu när vi vaknar till veckan på måndag så får vi gå vidare.

Den överenskommelse som finns och de punkter som är riktade till vår landsände kan vi tacka den politiker som verkligen jobbat för att driva på frågorna i både riksdag, media och allmän debatt. Jag tänker på en riksdagsledamot, Helena Lindahl som verkligen gjort nytta för oss. Hennes röst har blivit hörd då det gäller frågor som handlar om landsbygdens frågor som äganderätten till skogen, till att vägar inte plogas, att Norrbotniabanan behövs, att service ska finnas även på landsbygd om polis, helikopteranvändning vid akuta situationer och mycket mer. Flera av dessa punkter finns med i överenskommelsen där det också finns med tidsangivelser för när saker ska vara gjorda.

Jag tycker att Centerpartiet tagit ett stort ansvar för att förhandla fram en regering och förhandlat fram viktig liberal politik som är bra för Sverige. Den här överenskommelsen är inte det vi önskat oss, det är inte ens plan B eller C eller D…men det bästa utifrån de alternativ som funnits möjliga. För mig har det varit viktigt att Sverige inte ska bli som de länder där fascistiska partier vunnit mark. Jag vill inte se att SD ska ha påverkan på en styrande politik vilket nu blir verklighet.

Att vara vuxen i rummet har fått en ny innebörd de senaste veckorna och jag tror att eftertanke kommer att behövas. Vi tycker inte alltid lika inom ett parti eller i ett samarbete mellan partier och vi kan ta olika ställning i olika frågor. Öppenhet, tolerans och förståelse för varandras ställningstaganden måste ske med respekt. Centerpartiet kommer lägga sitt fokus på att vara en liberal opposition och säkerställa att den liberala politik vi förhandlat fram också genomförs. Vi kommer att fortsätta driva en borgerlig liberal politik.

Liberal politik ska nu driva på för att Sverige ska gå framåt där vi har goda relationer med våra alliansvänner. Centerpartiet tänker fortsätta att jobba för vår politik framåt och ägna vår energi åt att lösa de problem som vi ser och möter i vår vardag.

6 kommentarer

 1. Ovr

  Hatten av för Helena Lindahl, en centerpartist som kan gå med rak rygg, tänk om det hade funnits fler. Jag har varit aktiv centerpartist, men jag är fruktansvärt glad att jag lämnade detta parti, ett parti som helt har tappat sin ideologi. Ni hade chansen att ta rätt väg, tyvärr så valde ni fel och stöder dom värsta landsbyggsdödarna, S och MP.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Hej och tack för din kommentar. Jag håller inte med dig. Vi ahr utvecklat landsbygdspolitiken men tyvärr varit för små för att driva igenom allt av den. Men vi fortsätter kämpa på åt rätt håll..

 2. Magnus Johansson

  Synd att din din Centerpartistiska kompis Helena Lindahl inte resonerar likadant utan hellre ser en M/KD-regering med SD-stöd.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Hej coh tack för din kommentar. Jag och helena hade olika åsikter i detta. Hon såg att Kristersson skulle hålla SD borta vilket han lovat medan jag såg att det skulle vara omöjligt. Men det är Helena som ska ta ansvaret och rösta utifrån sin övertygelse och det gjorde hon. Det ska hon ha respekt för även om jag inte håller med henne.

 3. Ove

  Det dom jag tyckte var bra med Helena var att det äntligen var en länspolitiker som tar kampen för vi på landsbygden. För vi mobbas, höjda drivmedelsskatter drabbar oss, reseavdragen för resor till jobbet är för dom flesta borta, vägbelysningarna ska plockas ner, trots att det finns vattendomar i många fall. Banker har lagts ner, vi är inte värda något i maktens ögon. Det bästa är om vi blir tvångsflyttade så det kan byggas en stor vindkraftspark över Norrland, på dom platser där det inte är gruvor för att ta fram metaller för stadsbornas elbilar. Norrlänningen är utsatt för den största rasismen i samhället och ingen tar våran kamp.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Ja hon har verkligen varit en nagel i ögat på regeringen. Det är så viktigt att vi har politiker som ser och agerar id e frågor som berör oss i länet. Det skulle ha varit fler som hon..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>