Socialdemokraterna har lite att jobba med

Ingen Vilhelminabo med ett politiskt intresse har nog missat att VK granskar KG Abramsson. Idag en intervju med både de kommunala bolagens VD Maria Philipsson och kommunstyrelsens ordförande Annika Andersson samt revisorernas fd. ordförande Lars Sjölin. Kloka uttalanden från samtliga av dessa.

Det är ett problem i ett litet samhälle när misstro skapas. Det är ju som Annika uttrycker det, att vi känt till en misstro från vilhelminaföretagare mot de kommunala bolagen och mot kommunens ambitioner att skapa ett bra klimat för företagare och nya företagare. Det har jobbats hårt från kommunens tjänstepersoners sida som verkligen gjort ett bra jobb. Det är inte där misstron har riktat sig, det är mot politiken.

Det som är ett större bekymmer än att KG borde fundera på sin framtid, är att ett företag som sliter för att utvecklas och gå framåt också skadas. Jag tänker på Aqua Support som säkert har det tufft nu också pga av den granskning som görs. Även om det bolaget verkligen inte har någon skuld i det som förs fram.

Det här måste vi alla tänka på att det är skillnad på att vara ansvarig politiker och att vara en drivande företagare. Som politiker är du en offentlig person som ska granskas, som ansvarar för någon annans pengar och som ska företräda alla medborgare. Där är det en stor skillnad mot alla andra som inte har tagit på sig ett politiskt förtroendeuppdrag. För det är precis det. Det handlar om, förtroende. Du har ett uppdrag för att människor har förtroende för dig. Du som politiker är en offentlig person i alla sammanhang och du ska vara medveten om att du kommer att granskas av både allmänhet och media.

Att vi under många år saknat en medial granskning har inte varit bra. Så jag välkomnar att VK nu intresserar sig för inlandspolitiken och tar tag i att se över och granska det som sker. Det är bra för demokratin, tilltron till politiken och till att själv ta del och engagera sig politiskt. Så fortsätt jobba på VK, det ni gör betyder mycket för framtiden.

2 kommentarer

  1. Christian

    Hej Maria,

    Ska man tolka det som att du i denna situation stödjer det som KG och Aqua support gjort men att dom skulle dolt det bättre då en politiker är en offentlig person? Att det stora problemet här är att det kom ut och skapar en misstro kring det politiska styret och inte att det möjligtvis gjorts mycket större planerade ”misstag” ?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Nej verkligen unte så jag menar. Jag menar att du som är politiker och vald av medborgarna ska se tilla tt du sköter ditt uppdrag rätt och utan att gagna det egna. Det är oerhört viktigt att man ser alla medborgare lika. Ingen politiker ska gagna det egna, varken familj, vänner , intressesfär eller annat. Man ska se alla medborgare lika och behandla alla lika. Men den utpekade företagaren anser jag vara utan skuld. Han har tagit hjälp av sin storebror att sköta ekonomin för att kunna lägga sin tid på sitt företag. Det är skillnad på att hantera andras pengar och att föröka driva in pengar i ett företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.