Att lära sig något nytt tillsammans med andra gör att man blir en bättre människa

Jag har blivit invald i studieförbund Vuxenskolan. Ett studieförbund där Centerpartiet, Liberalerna och LRF tillsammans driver på utveckling. Det grudnar sig i landsbygdsrörelsen på samma sätt som ABF grundats i arbetarrfrörelsen. Så vi har ett lokalt perspektiv i det mesta. I SV som det förkortas arbetar vi tillsammans jobbar med folkbildning dvs kompetensutveckling och att få människor delaktiga i ett lärande oavsett vem man är.

När man går en studiecirkel så anmäler man sig till en grupp som ska jobba tillsammans utan att man vet vilka de andra är. Man måste bryta tankar med andra som kanske inte tycker som jag. I digitala bubblor där umgås man bara med de som tycker som jag och jab behöver inte utveckla mina tankar eller åsikter, eller bredda min förståelse. Så att delta i en studiecirkel utvecklar människor och demokratin, genom att bryta tankar med andra. Att tänka olika och att utmana sig själv att tänka i andra banor.

Det finns studiecirklar i närapå allt, man kan söka på studieförbundens hemsidor vilka kurser som ges eller ta kontakt och föreslå ett ämne. Digitala system utvecklas och det jag tycker är spännande är dans på distans. Där en professionell dansledare finns med och leder dansgrupper på distans runt om i länet, bla i Sorsele. Det gör att man kan få utveckla sig inom det man brinner för även om man inte bor i stan. Så intressant. Så har du en idé om något du vill utveckla dig i , ta kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.