Apropå # stöttajosefin

I #meetoo efterspelet har frågan om män som misshandlar lyfts fram. Dokumentären om Josefins Nilssons helvete har gett insikt om vad som finns bakom stängda dörrar och fina fasader. Det visar att Kvinnojourernas arbete måste värderas upp och stärkas. 55 000 personer sökte ifjol hjälp hos en kvinnojour.

Under de år jag var ordförande i Socialnämnden så fick jag se en del av samhället som inte alla tror finns. En baksida av samhället med våld, hot och misshandel. Kvinnor och barn som levde under förfärliga villkor där Kvinnojouren var en skyddande oas.
I Vilhelmina är det ett antal människor som engagerar sig och delar på arbetet för att finnas till för andra kvinnor. Ideellt arbete där man gör ett otroligt fint arbete för både vuxna och barn. I somras var jag med på en Skördemarknad och loppis i Nästansjö och sålde grejer där allt jag fick in gick till Kvinnojouren. Ett initiativ jag hoppas fler kan inspireras av. Jag ska göra det fler gånger då människor verkligen ville vara med och stötta även om de inte köpte något.

Centerpartiet har drivit på och fått in 40 miljoner mer än vad som tidigare funnits i budget. Pengar som ska gå till de ideella krafter som jobbar för att hjälpa andra människor som behöver hjälp, ett skyddat boende eller att bara ta sig ur ett förhållande som är destruktivt. Ofta är det tysthet och sekretess då de kvinnor som söker hjälp ska kunna vara trygga och säkra på att den som utsätter dem inte ska hitta åt dem. En bra satsning som jag hoppas ska ge bättre förutsättningar att kunna hjälpa andra.

Behöver du komma i kontakt med kvinnojouren så finns kontaktinformation på https://www.roks.se/
Du kan också ringa Kvinnofridslinjen 020-50 50 50

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.