Vårändringsbudgeten idag

Vårändringsbudgeten lades fram idag och är ett steg i rätt riktning trots att det krävs mer på många fronter. Så vi vill fortsätta förhandla fram bra politik även om det är svårt och kräver energi. Sen fick vi inte igenom allt men Centerpartiet utmålas som vinnare av bland annat Marcus Oscarsson från TV 4.
Den här första budgeten har vi krävt ett antal förslag för Sverige, jobb, miljö och trygghet, vård och landsbygd som vi fått igenom. Sen måste vi kämpa på framöver då det behövs mer.

Vi tycker att vi fått igenom mycket av det vi drivit på och är rätt nöjda. Jobben där sänkningen av arbetsgivaravgifterna är viktig för den förta anställda och att vi får tillbaka RUT som gav måna främst nyanlända jobb. Arbetsgivaravgiften för unga är även den verkligt viktig då många unga har svårt att få ett första jobb. Ju tidigare man kan skaffa sig ett jobb ju bättre liv får man.

Vi har fått igenom viktiga delar i miljö och klimatpolitiken som satsningar på grön teknik, på minusutsläpp för industrin och tar tillbaka stödet till den som sätter solceller på sitt tak. Vi satsar även på hav där plaster är ett stort problem och på grundvattennivåerna där vi lägger pengar på bl.a. våtmarker.

Det blir också dyrare att skita ner som gruvdiesel, fossila bränslen i värmekraftverk och på kemikalier.
För landsbygden så satsar vi på skogen så att folk får ersättning för skog som inte får brukas och pengar till de som drabbats av torkan ifjol. Bredbandsutbyggnaden ska fortsätta så det satsas nu rejält på det. Det kommer att kosta men människor i hela vårt land ska ha rätt till bredband.

Vi lägger också satsningar på Kvinnojourer och för jämställdhet. Att minska klyftorna som att kvinnor med utländsk bakgrund har svårt att skaffa sig ett jobb får ett jobb läggs särskild vikt vid. Det är viktigt att se till att man kan försörja sig själv, då får man även större makt över sitt liv.
Läs mer på centerpartiet.se

En kommentar

  1. Jörgen K

    Nej Maria, det blev ytterligare ett rejält kliv i urbaniseringens tecken, av detta kommer inget gott till lands/glesbygden. Att reducera lite avgifter råder inte råd på den sjuka som är spridd över Sverige, vad tror du företagandet gynnas av att bankerna flyttat till kusten eller telesystemet kraschar regelbundet eller saknar täckning? Skatterna ökar på avstånd och kompensationerna är chimärer, man undrar verkligen om det är verklighetsflykt som representanter från Norr och framförallt från inlandet hemfaller sig åt.

    Ett regleringsbrev räcker för att kräva bankerna skall både ha kontanthantering och representation i alla kommuner. Ett regleringsbrev löser även telesystemens brister.

    I samma andetag som skatt sätts på glesbygd och boende genom direkt skatt och energiskatter slipper alla båtägare i skärgårdarna all form av direkt beskattning, trots att kapitalbindningen och värdesäkringen är ofta större än för sportstugorna i fjällen. Det är i sanning klent med konsekvensanalyserna och det logiska tänkandet.

    Det bevisar att det är verkligen skillnad på skit och skit……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>