Ekonomi, köer och personalbrist är de stora bekymren I regionen

Aldrig tidigare har underskottet varit så stort som det är nu regionen. Styrelsen accepterade underskotten utan konsekvenser. Det krävs genomgripande förändringar för styrning och ledning säger revisorerna.

JAg blir som alltid lika skraj när revisorerna radar upp sig invid väggen, grånade män alla med gedigen erfarenhet av politiken. Lika skraj och känner mig ansvarig för den kritik de ger. Samtidigt så sitter majoriteten lugnt tillbakalutad och tar kritiken med jämnmod. Detta förundrade mig då jag började i landstinget och är lika stor idag i regionen.

Regionen når inget god ekonomisk hushållning. Revisorerna ger inte folkhögskolenämnden ansvarsfrihet då man gett en skolansvarig ansvar för en fond som använts fel.

Ewa-May Karlsson Centerpartiets gruppledare i regionfullmäktige tar upp vilken fantastisk verksamhet vi har, det sker så mycket bra i vår regionen. Hon känner sig dock orolig då det gäller revisorernas kritik då det gäller styrning och ledning. Under de fyra år som gått har vi genomfört ungefär hälften av de åtgärdsprogram som vi beslutat om. Andra halvan har vi inte klarat av.

Nästa fullmäktige ska vi ta budget igen och vilka program ska vi då ta? Som vi verkligen tror kommer att genomföras.

Hon saknar analys av köerna vad beror det på att vi ligger så illa till när vi jämför med landet i övrigt. Samma sak när deg gäller köerna till barn och ungdomspsykiatrin. När det gäller miljön så ligger vi riktigt illa till. Mängden farligt avfall ökar med 30%, det är fruktansvärda siffror. Så vi hoppas att vi nu kan analysera vad som gått fel och se vad som går att verkligen göra något åt. Inte åtgärder som ändå inte blir av.

2 kommentarer

  1. Oscar

    Ett tips ! Ni i centern borde nu i samarbetet med regeringen, verka för återinförandet av tjänstemanna-ansvaret. Tjänstemanna- ansvaret som innebär att tjänstemän i offentlig förvaltning , oavsett position inte kan dömas för att underlåtit att följa lagen togs bort 1976 under Palmes regering. Mycket av de
    affärer på senare tid i statsförvaltningen som ex. oskickligt agerande och rent fusk av generaldirektörer,
    fusk med bidrag, misslyckade upphandlingar,mm. kan härledas till oansvarigt agerande av tjänstemän och okunniga politiker. Nuon – affären inte minst. Nu är det dags att ställa krav – på det offentliga samhället – inte bara skicka räkningen vidare till skattebetalarna med önskemål om mera pengar.
    Övertygad att Annie Lööf skulle återupprätta lite av förtroendet- om hon hade modet !

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Den här frågan diskuteras lite var stans just nu….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.