Bensin och Landsbygdsuppror

Helena Lindahl och jag pratade häromdagen om Inlandsupproret och Bensinupproret som nu manifesterar i frågor som gäller oss på landsbygden.

Bensinupproret har runt 400 000 medlemmar, Inlandsupproret manifesterar på olika platser i länet, Åsele, Vilhelmina, Lycksele nästa helg. Det är många som fått nog och som nu engagerar sig på det lokala planet.

Inlandsupproret driver på för att landsbygdskommittéens 75 punkter ska genomföras. Alla partier var med och jobbade fram dem. Alla var överens om att det behövdes. Men allt för lite har hänt sedan dess och regeringen är inte de som drivit på för att genomföra dessa förslag heller.

Centerpartiet står bakom landsbygdskommittéens 75 förslag där vi också Så vi tycker det är bra att alla engagerar sig i de här lokala manifestationerna. En av de som kämpat mest för de frågor som finns där är ju Helena och Centerpartiet. Kristina Yngwe från oss var en av de ledande i kommittens arbete.

Landsbygdsfrågan bubblar nu i hela landet. M’nniskor på landsbygd som inte inte känner sig sedda. Att drivmedelspriset ska höjas var kanske droppen som fick bägaren att rinna överför många. En svår fråga då vi också måste ta ett klimatansvar även vi. När skogar brinner, grundvatten nivåerna sjunker så är det en väckarklocka. Vi behöver få fram fossilfria drivmedel snabbt.

Det är bra att fokus hamnar på landsbygdsfrågan. Vi är ju inte så många som protesterat tidigare, men nu är vi många som protesterar och visar på orättvisorna. Vi måste peka på de bekymmer som politiska beslut skapar. Beslut som inte är genomtänkta, de som skapar bekymmer för oss på landsbygden.

Vi i Centerpartiet kommer att jobba på som alltid för landsbygdens frågor och många av oss kommer att vara engagerade i olika grupper och manifestationer. Vi jobbar på även i riksdagskorridorerna, allt vi kan. Inte bara ute på gator och torg utan även där besluten tas, som vi sen ska leva med.
Vi måste våga diskutera hur landsbygden ska kompenseras när det ensidigt tas beslut som drabbar oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>