sömngångare

Vi var bjudna på middag igår, hos mina föräldrar och vi satt och pratade om många saker, vet inte hur vi kom in på det men det blev i alla fall snack om att gå i sömnen.

Åke gjorde en sån sak då han följde med "Brälla" till Maltträsk, en höst för några år sedan. Han skulle sitta på älgpass med honom. Ur led blir väl tiden då man ska upp tidigt, kanske tillbaka och sova en stund och sedan ut på ett annat pass. I vilket fall som helst så är det säkert lite ovant för kropp och huvud.

Dom skulle sova i köket och tydligen var det först meningen att Åke skulle ligga på soffan men det ändrades i sista stund till att få ligga på golvet. "Brälla" vaknar någon gång under natten av att Åke står och ska flytta kylskåpet. Han hade tänkt sig ut för att lätta på trycket och får för sig att utgången är där men att någon ställt kylskåpet i vägen. Han ser dessutom dörrkarmen på ena sidan. Dörrkarmen han ser är förövrigt ena sidan på fönstret men det kanske inte är så lätt att uppfatta i kolande mörker och i ivern att komma sig ut. Han bökar på där, backar några steg och står och funderar hur han ska ta sig ut. "Brälla" får sig ett gott skratt och även vi andra då vi får höra historien.

Jag kommer inte ihåg idag, hur det blev, om han vaknade till så pass att han förstod att han var på fel ställe eller om han gav upp och gick och la sig igen. Jag ska fråga honom då han kommer hem.

Tänk att solen kunde lysa även här idag, lite typiskt måste jag ju säga att det är. En lång helg har passerat och ingen sol överhuvudtaget. När sedan många ska tillbaka på jobbet då spricker den fram. I förrgår då vi bytte däcken på bilen så gjorde vi en liten sväng bort till bilprovningen, och där ska ni veta att solen sken. Visst är det knäppt att det kan skilja så mycket på en sån liten sträcka.

Jaja, man får väl vara glad att den lyser idag, ska ut och gå med våra grannar och efter det kommer vi nog att parkera oss ute på gården, med solen i ansiktet och en kopp kaffe i handen. Hoppas att solen även lyser på er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten