Midsommar aftonen

Maria Lundmark Hällsten

Ja herreminje, hur ska man kunna reda ut midsommar helgen i Maltträsk?

Jag börjar väl från början och sen får jag nog dela upp händelserna vart efter jag skriver.

Vi tog oss från Umeå vid halv elva, hann till Bilprovningen och där kom jag på att jag glömt lördagens lunch hemma i frysen så vi snor om och hämtar den, det blir så torrt att äta tacos utan köttfärssåsen som hör till.

Väl framme så blir det lunch och upp med markisen, ut med bord, stolar och sånt som hör till.

Kenneth ’Fjuppe’ Nilsson och Tore dök upp på en liten snabb visit.

Jag och Åke tog en kanottur i träskriket på snirkliga å vägar. Vädret var sig precis likt alla andra år, sol som steker men isande kallt när den försvann bland molnen. Mygg, ja, knott oh ja och andra irriterande flygfän. Men inga bräms vad jag kunde se.

Till midsommar middagen var vi och nu kommer en lista på alla som satt vid långbordet:
Jag, Åke, Jennifer, Theresé, Anders Söderberg (svärsonen), Anders (Brälla) Brändström, Lena, Albin, Hanna, Krister (Gitte) Bjuhr, Henke, Mats Jonsson, Helena, Emelie, Frida, David, Maria (kusin till Brälla), Andy, och deras 4 barn, John (son till Brälla) Linn och deras 2 barn, Filippa och Elliot, och sist men inte minst, Brällas bror Peter, hans fru Anna och en av deras söner. Det var hela gruppen vid middagen. 3 droppar regn blev det men sedan var det lugnt.

Jonssons hade lånat en badtunna så dom bytte bara av varandra och var ner i tunnan, själv så avstod vi, jag vet inte men jag har inte riktigt fattat tjusningen med att dela badvatten mellan en grupp olika personer. Men smaken är som bekant som baken, tudelad.

På kvällen var det dags för den årliga brännbollsturneringen men vi avstod även denna. Åke var trött, jag var stelfrusen då det bara var 5 plusgrader ute och Jennifer var inte sugen på att spela just då. Så vi kvällade tidigt, vilket kändes precis som det enda rätta.

Fortsättning följer imorgon!

En kommentar

  1. Theresé Hällsten

    Tur man hade keps som matchade flames-duken…! På jobbet trodde de att jag blivit misshandlad i helgen då ögat var helt rött efter knott, en hel hög blåmärken efter fallet ner till bryggan, och den uppskrapade handen, för att inte tala om bulorna i huvudet efter badtunnan… Anders tror att jag var lite alkoholpåverkad i helgen… Men aja, det var det ju värt! =)

    Ses på fredag igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten