Bröllopsdag

Jag och Åke firar bröllopsdag idag, 4 år har vi varit gifta, men sammanboende i 25 år, då kan man snacka om betänketid innan giftermål :D

 Åkes mamma, Elsie, frågade alltid när vi någon gång skulle gifta oss men vi tyckte väl att hade vi bott ihop så länge så gör det väl ingen skillnad om man är gift eller bara sambos. Hon dog i April 2005, och efter det så fick vi ta över hennes smyckeskrin. Där låg väldigt påpassligt, bland mycket annat, två guldringar, en för Åke och en som passade mig. Jag tyckte då att det kanske skulle vara läge att säga ja till varandra, nu, då det faktiskt inte heller behöver kosta någonting. Så blev det bestämt och den 5/10 sa vi ja, på Elsie och Nickes födelsedag, dessutom.
 
Vi parkerade uppe på Åhlen´s taket (gamla EPA) och tog hissen ner, det var ingen rolig hiss utan den åkte ner för långt och jag trodde att vi skulle fastna där, men det gick vägen. Vittnen var mina föräldrar och lillasyrran, dom åkte först fel så vi blev lite försenade, hemskt ovanligt, men gifta blev vi till slut.
 
Jag hade planer på att vi skulle få en riktig go´middag med entrecóte, pommes och bearnaisesås, men…då man kollar in priset på köttet, och två bitar skulle kosta 100 spänn, då får det vara, seriöst alltså. Nä, jag tror det får bli älgstek istället, säkert lika gott det med.
 
Nicke, Åkes pappa, tillika min svärfar, fyller då alltså år idag men vi firade honom igår så vi skulle få den här kvällen för oss själva. Inte så dumt det heller!
 
Ha det gött, det tänker då vi ha!
Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2009-10-05 08:53)
  Ok, visste inte att 4 år hade ett namn, hm…då får det bli något med frukt till efterätt då :D

  Och jag undrar vad det skulle heta om 5-75 år ifall bröllopsåren bara var döpta efter frukt, fruktkompott, fruktsoppa, fruktsallad, fruktttttansvääärt, hahahah!!!!

 2. Theresé Hällsten

  HAHA! Ni får leka Fruktsallad, som man gjorde på förskolan! Alla är utnämnd till en frukt, och så ska man byta plats med en annan som är samma frukt. Men när ”tagaren” är elak säger den ”fruktsallad” och alla springer runt i en enda röra!! Det måste ju vara det som är tanken med fruktbröllop!!! *garv*

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2009-10-05 12:17)
  Ehhh, ok?? Har aldrig hört talas om den leken, kan bli lite svårt att leka den med bara två deltagare, ok, tre, om Jennifer skulle ställa upp, vilket jag betvivlar.

  Haha, ska komma ihåg att man ska vråla FRUKTSALLAD om man vill att människorna ska byta plats, tror du någon skulle tro att man fått tillfälligt hjärnsläpp om man skrek så i kassakön på maxi? Kanske måste prova…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>