Skrattanfall

Vi har små block lite överallt där jag skriver ner vad vi ska äta två veckor framåt och vad man då bör handla osv. Ibland kan man komma över någon sida med en massa klotter och dylikt, det gjorde vi igår kväll, strax innan Niccolina skulle i säng.

Hon hade skrivit en lista eller en meny, detta var kanske för 5-6 år sedan så hon var bara runt 6 år då, jag kom dessutom ihåg att vi var uppe i Malå och det var en regning dag då hon inte hade något att göra, och nu skulle hon leka Café.
 
Följande kan man då läsa:
Kaffe kostar 29 + 50 (jag tror att hon menar 29,50kr)
Sbageti & Kötvesås 100:-
3 kackor för 12:-
1 Kacka för 20:-
1 colla flascka 40:-
 
Ja, vi garvade så jag fick ont i ryggen och Niccolina kunde knappt andas, det låter ju så knäppt om man ska uttala det, precis som hon har skrivit det. Men man förstår ändå vad hon menar…tror jag. Själv fattar hon inte varför man skulle betala 20:- för en kaka, men bara 12:- för tre stycken, hm, fast ibland är det nästan så i riktiga livet, det är inte alltid man betalar för en men får två.
 
Jag har ett bra exempel på det. Jag är med i en grupp som får besvara frågor om vk, både i pappersform och på nätet, man tjänar in poäng som sedan kan bytas ut mot till exempel trisslotter eller biobiljetter etc. Första året kunde man för 500 poäng, få två trisslotter, och för 1000 poäng kunde man beställa tre trisslotter. Men hallå, klart att man bara tog två lotter och sparade ihop så man fick 500 poäng igen och beställde ytterligare två lotter, varför skulle man ta tre för 1000? Nu har dom nog upptäckt fadäsen, för det har dom tagit bort.
 
Idag blir det en sväng på strömpilen, det var ju utlovat en öl eller två till morgondagens middag så det är bäst att man införskaffar det då. Sedan, när Niccolina slutat skolan så ska vi åka upp på sporthuset och se om dom har några badkläder där, gissar att dom andra butikerna inte har sånt framme. Dom ska nämligen åka och bada med scouterna om några veckor och Niccolina ville uppdatera sina badkläder innan dess.
 
Avslutar bloggen med att sända ett Grattis till Sivert, storebror som fyller år idag, kanske inte ska avslöja hur gamm…ung han blivit men han är då inte yngre än jag. Egentligen hade jag kunnat sätta ut ett kort på honom här men jag tror inte att korten jag har, skulle accepteras 🙂
 
Ha en fin dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    detta påminner mig om när en av de första pizzeriorna startade i Robban så hade de också en rätt skum meny. Det fanns räckor och muslor på pizzorna. Jag sparade en meny för det var så kul men skulle leta igen den i fjol men hittade den inte.

    Jasså du får vara kvar i VK´s tyckerfrågor. Var på en träff när vi satt och pratade, blev filmaed etc men sedan blev det hellugnt. Jag var nog inte kvalificerad..*s*..

    Take care

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-12 07:50)
    Hade varit kul att få se den menyn.

    Jag tror inte att det är samma VK´s tyckerfågor, du menar. Detta är något man får på mailen med jämna mellanrum, sen ska man svara på om man läst dagens tidning och om man sett vissa annonser osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten