Stoorn

Vet inte om jag skrivit om detta tidigare men om det är så, så kommer här en repris.

Ni har säkert hört talas om Stoorn, Älgen som dom tänkt bygga med restaurang, och alla möjliga saker i, här är en länk till projektet.

www.stoorn.se/

Om man går in där och klickar på vision, så kan man sedan gå ner och klicka på, se vision så kan man se hur dom har tänkt sig att det ska se ut då allt är klart. Han som hitta på allt detta är även berättarröst till det man får se. Niccolina kollade in filmen för ett bra tag sedan, berättaren talar om restaurangen och att det ska vara så speciellt, om he kom ett minner sällskap på ain eller tchvo får dom sitta själv eller ain oppa tii eller ain oppa femti osv. Niccolina ser frågande ut och säger sedan, vilket språk pratar han???

Hahaha, ja det låter faktiskt lite utländskt men…

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2010-02-18 13:26)
    Dom vill alltså inte begripa vad du säger 🙂
    Min farfars dialekt liknar faktsikt denna, inte helt men nästan, däremot Sam, kan, när han brer på ordentligt, vara ganska obegriplig. Stackars Anders om ni kommer upp till Malå i sommar, hehehe…

  2. Theresé Hällsten

    Mja, jag tror de äldre tycker det är jätteroligt bara. Men de förstår ju inte så mycket, ens när man bara låter som mormor/morfar.
    Bästa var en tjej på ITG som frågade vilket språk jag pratade när jag sa något som mormor sagt tidigare.
    Jag har redan varnat Anders för dialekten. Men han förstå rju mer nu än tidigare i alla fall. Förr förstod han ju inte pappa ens en gång, även om det kan vara svårt för en annan ibland också… Anders brukar ju dessutom lyckas med att ta efter dialekter, så det kanske slutar med att han bara pratar norrländska sen.

  3. Theresé Hällsten

    Kasch har ni ju mobbat han för länge nu, så det har han lärt sig… Pären, och pärstampe går också bra, så som potaten, men abbar vettefan… Inte direkt så att vi brukar prata om såna på ren svenska heller…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten