Ohelig mark

Undrar om det kan var som en granne skrev en gång i ett av mina blogginlägg, att huset  vi bor i ligger på ohelig mark?

Jag hade fram symaskinen i lördags och skulle laga ett par jeans, i början gick det bara bra sedan blev det katastof. Två nålar small av, utan anledning, jag trädde om maskinen tre gånger, provade att sy på en vanlig tygbit för att se att den funkade som den skulle, det gick bra. Satte jeansen under nålen och maskinen sydde som den brukar men lämnade inte ett enda stygn efter sig. Gjorde om samma procedur fyra gånger med samma resultat.

Då gav Maria upp och ställde undan maskinen, som nu står i sovrummet och ser så lagomt hånfull ut.

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Maria låt dig inte skrämmas och påverkas av sådana uttalanden! I ditt beskrivna fall handlar det sig helt enkelt om en slump. Men din granne använder begreppet ”slump” som en ersättning för ett mera exakt ord, till exempel ”orsak”, i synnerhet när orsaken är okänd. ”Att personifiera ”slumpen” som om vi talade om en ”orsak”, säger biofysikern Donald M. MacKay ”är som att göra en ologisk förklaring eller övergång från ett vetenskaligt till ett kvasi religiöst mytologiskt begrepp.” Så Maria du kan ta fram din symaskin igen utan att vara rädd!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Elmar Friesli (2010-04-13 04:11)
    *skrattar* du är rolig du, Elmar. Jag är nog inte så rädd för symaskinen eller vad det är för oknytt som går i den. Det enda som är lustigt är att det alltid, och då menar jag alltid, ska vara jag/vi som drabbas av såna här ”konstiga” saker. Maskinen kan inte bara gå sönder som för andra människor, nej, den funkar på en trasig tyglapp men inte där jag verkligen behöver det. Fast jag ska ta fram den igen och prova, då kan jag nästan lova att den funkar som den ska igen. Nu har den ju fått vila. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten