Maltträsk by valborgsmässoafton!

Gårdags kvällen gick i lugnets tecken. Vi började med att avnjuta handskalade räkor, rostade mackor, sallad, dill majonnäs och dylika tillbehör, även något drickbart till allt detta. Sedan var det dags för maj-brasa nere vid sjökanten. Åke hade kostat på sig några raketer och den här gången fick han iväg dom åt rätt håll 🙂 men vissa av dom kan man ju fundera om man inte skulle ha fått reklamera, dåligt med fjus, just sepass att dom lyfte från backen.

Det dök upp en del folk där, några kom körandes på skoter, då kan ni ju gissa hur det såg ut på marken. Brälla och Åke körde några varv innan vi åt middagen, fast mest bara på gårdsplanen. Vi var nog uppåt en tjugo pers som mest.
 
Jag försökte sms till Theresé flertalet gånger men i Maltträsk har det alltid varit dåligt med mottagning och för att vara riktigt säker så har det funkat bäst om man stått och hållit i kylskåpet i köket. Nu fick vi höra att dom kostat på en mast därute men den hjälper tydligen bara dom med telia som operatör, min telenor funkade icket. När vi passerade Vindeln på hemvägen, nu på eftermiddagen så fick jag två mms från Theresé, det ena hade hon skickat igår och det andra imorse.
 
Idag har det mest regnat och varit grått men inomhus har vi lyssnat på melodikrysset, läst tidningar, Åke och Brälla har legat på soffan, Lena har bjudit på våfflor och Nicco och Olivia har suttit i den lilla stugan och kollat på film. Själv tog jag fram kameran och tog några bilder på det som minner om Maltträsk. Dom kommer här:
Här sov vi, jag och Åke i den övre stugan och Nicco samt Olivia i den nedre.
På den här lilla altanen har vi suttit och avnjutit morgonens fösta kaffekopp, flertalet gånger, men inte till 1:maj utan vid midsommartider.
En gammal tapet.
 
Slut!!!
 
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten