Roterande mjölkmaskin

Fick en länk till youtube från lillebror, dom har haft en  pressrelase på världens första roterande mjölkmaskin, han har en liten delaktighet i denna, nämligen ett kretskort och lite mjukvara, tillhörande detta kort. Varsågoda, till er som är intresserade av roterande mjölkmaskiner :-)

 

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2010-11-16 00:36)
    Oh ja, det är på riktigt :-) jag skämtar inte med dig aprillo. Hm, jag tyckte det såg ut som en typ av laserpekare som sökte rätt på spenarna, men jag vet inte, får överlåta till min bror, om han läser detta, att lägga en kommentar. Vet inte heller om det är maskinen eller kossorna som roterar eller syftet med det. Men den heter ju roterande mjölkmaskin, så det borde rimligvis vara maskinen som rör sig. Ha det gott!

  2. Lars Hällsten

    Yepp, det är kossorna som åker karusell!

    Maskinen hittar spenarna med hjälp av laserljus och en videokamera. Till slut hittar den alltid rätt men det tar olika lång tid. Spenen tvättas först med metallkoppen så denna hålls bara på plats ett tag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>