Nu…har lördagen passerat

 

Nu har Nicco fått sin efterlängtade systemkamera, vi åkte upp på Mediamarkt och gjorde affärer igår eftermiddag. Började köa vid kamerorna men det var otröstligt mycket människor som ville ha hjälp och lite expediter, så vi gick till tvättmaskinerna.
 
Där kom det hjälp med en gång, och snabb affär vart det också, vi visste ju redan vad vi skulle ha för maskin. Jag är inte en sån som brukar försöka få ett bättre pris men nu tänkte jag att det får bära eller brista. Du, sa jag till killen, om vi nu köper en systemkamera också, så borde vi väl kunna få ett bättre pris på kameran? Jag ville ha ett bättre pris på den för Niccos skull, det var ju hon som skulle betala den.
 
Nae, sa han, kameran kan jag inte ge dig ett bättre pris på, det är sån liten avans på dom, men ni kan få 500:- i rabatt på tvättmaskinen. Härligt, sa jag, då tar vi den. Sen gick vi tillbaka till kamerorna och hon valde ut vad hon skulle ha, samt ett uvfilter, extra minne, och kameraväska. Hela kalaset gick på 5400:-, men då fick hon i alla fall dom där 500 i rabatt, det var ju för hennes skulle jag bad om ett bättre pris. Svärfar får betala det pris han fått från början, inte mer än rättvist, tycker jag.
 
Nu är i alla fall Nicco nöjd och jag tror att vi kommer att få se ett antal bilder, tagna av henne.
 
Jag kollade hur många platser det fanns kvar på filmen Cornelis, igår runt tre tiden. Då var det 49 platser av 103. Ringde upp Lena och frågade om jag skulle köpa biljetter och boka våra platser redan då, eftersom det enbart fanns fyra säten bredvid varandra kvar, om vi ville sitta lite längre upp än första och andra raden. Vi kom snabbt fram till att det var det bästa.
 
Sen var det middag på Lundalogén, där serverades en otroligt god älggryta med ost och vin i, samt ris och sallad till det hela. Till efterrätt en äppelpaj och kaffe från den mörkaste djungel i Tanzania, direkt från kaffeplantagen, kunde inte ha varit bättre.
 
Lena hade varit ute på äventyr i fredags och drack ingenting med alkohol i, så hon agerade chaufför då vi skulle ner på filmstaden. Där fanns då en sån här apparat:
 
Nu kan man ju undra vad biomat ska stå för, Brälla knuffade mig i sidan och sa att det skulle väl vara något för mig (tror han syftade på Marias ordbok), ja, biomat är ju givetvis automaten där du införskaffar popcornen, godiset och allt du vill tugga på, till filmen….men tyvärr, i detta fallet är det apparaten där du hämtar ut dina för betalda biljetter, haha.
 
Filmen kan nog rekommenderas till alla som verkligen tycker om Cornelis, men den var inte speciellt rolig, han hade ett smått tragiskt liv och handlingen var nog lite för haltande, hopp på 5 år hit och dit gjorde att man inte riktigt fick ett helhets intryck av den. Men den ska ju handla om hans liv och om det var så det såg ut, så vet jag inte hur dom skulle ha gjort den annorlunda. Nu är jag inget stort fan av Cornelis och jag skäms att säga att jag visste inte ens om att han dött för 23 år sedan, hade någon sagt att han dog ifjol, så hade jag trott på det.
 
Sammanfattningsvis hade vi en jätte trevlig kväll, den kan vi göra om 🙂 Önskar er alla en lugn och trivsam söndag.
 
 
Maria Lundmark Hällsten