Sabotörerna från Norge

 

Min käre make, Åke… ni vet, installerade ju en kattlucka i källardörren för, låt se, hm… 1 vecka sedan. Ser väl bra ut, så där på ytan:
Invändigt, eller mitt emellan, ut och in, så har katterna varit på luckan med sina klor så nu ser den inte så fin ut längre. Luckan går jättetrögt med allt skräp som dom rivit loss. Dessutom, när dom går lös på den så låter det verkligen som andra världskriget och det är ett under att luckan överhuvudtaget sitter kvar där den ska.
Rätt var det är kanske hela dörren rasar in i farstun, med dom där vildsakerna med sina anor från dom norska skogstrakterna, som roar sig stenhårt med uppdraget att sabotera, dom tar verkligen priset.
Och nu, i skrivandets stund, så sätter dom igång med luckan igen, *suck*. Ni kanske kommer ihåg då jag berättade om deras kattlåda, med svängdörr på. När jag köpte den så satt luckan kvar i…kanske… en timme. Sen låg den på golvet efter varje besök på lådan.
Först ordnade Åke dit ståltråd som virades runt hålen och nu skulle luckan sitta där den skulle… mja, 5 minuter tog det, sedan fixade Åke dit en genomgående järnpinne och då var det kört för deras del, men den här luckan i dörren, vet i tusan hur man ska få till på ett bra sätt, innan dom haft sönder den totalt. Nu får vi allt klura lite.
Nämen hallå, vi har väl aldrig gjort nåt, vi är helt oskyldiga!!!
Idag är det besiktning av Jeepen, så får vi se om det är nåt galet med den, inte för att det känns som det, den tickar på utan problem, men man vet ju aldrig. 
Innan dess hade vi tänkt oss på barnens hus, dom har nåt jippo där idag så får vi se vad det handlar om, jo, det är med halloween tema så vi vet nog lite i alla fall. Konstigt det där med halloween, i kalendern jag kikade i så var det i måndags, men andra säger att det är idag, så jag är då lika vis, jag har ingen aning om vad som gäller.
Nåväl, jag kan ju ändå önska er alla en toppendag!
Maria Lundmark Hällsten