Nu blev det många???

 

Jag blev alldeles nyss uppringd av en kusin, han ville gratulera mig och till det förslag som vår "käre" Reinfeldt har kommit fram till, att vi ska jobba till vi blir 75 år.
JAAA, va kul, skrev hon ganska, så mycket ironiskt, gränsande till ”svart i ögonen ironisk”. Vad har han nu hittat på???
Varför ska man inte få välja själv hur mycket och hur länge man vill jobba, hur många 75 åringar VILL ens en gång arbeta till dom uppnått den åldern? Vad hände med alla ungdomar som studerat klart och nu vill ut i arbetslivet, varför ska inte dom som är 65, lämna plats till den yngre generationen?
Vidare tyckte min kusin att det är fruktansvärt konstigt, och absolut något att fundera över, hur vår statsminister, som är förtroendevald, och därmed inte anställd med lön, kan göra så kallat jobbskatteavdrag… han är ju för fasen inte anställd. Hur kan han dessutom plocka ut semester… det är enbart dom anställda som har rätt till det, enligt semesterlagen. Mja, det är verkligen något att klura vidare på, eller hur?
Ni som har svar på dessa frågor… ”please, feel free” att lämna kommentarer.
Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag trodde först att det var ett skämt. Jag vet ju av egen erfarenhet att det faktiskt är skönt att få gå i pension vid 65. Efter 40 år i arbetslivet har man faktiskt gjort sitt och kan låta andra yngre förmågor ta över. Visst saknar jag jobbet ibland, men sen känner jag att jag skulle inte ORKA jobba mer.
    Nej, nu får vi PROTESTERA! Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2012-02-07 19:47)
    Tycker jag med, vill man jobba, ja varsågod, men inte på bekostnad av pensionen, som ju rimligtvis sjunker om man går redan vid 65. Nä, låt andra ta över, dom som ska ut och påbörja sin yrkesbana.

  3. Theresé Hällsten

    Man ska ju nöta ut en generation i taget i alla fall =P Näe men 65 har väl varit pensionsåldern väldigt länge, och enligt kalkyler över hur gamla vi blir, och hur mycket pengar som faktiskt måste in så borde pensionsåldern stiga med ett år, var tionde år. Jag har 40 år kvar till pension, alltså blir den vid 69. Reinfeldts uttalande tror jag mest var för att väcka debatt, och försöka få fart på oss. Vi är ju ändå inte Grekland.

    Jag tycker å andra sidan att alla ska ha ett eget val, vilket bör inbefatta att se över sina egna pengar. Jag får mail varje månad över hur mina pengar mår och frodas(?). Något jag tycker fler borde sätta sig in i, och ha andra sparanden redan från start, istället för att bara luta sig emot PPM.

    Nr. 2 är de här med studerande… Jag har ju pluggat men alltid försökt arbeta också. Jag tycker att man ska premiera arbetandet mer än studerandet då det är arbetandet som drar in pengarna. Jag ska försöka mig på en liten uträkning…
    Jag har jobbat aktivt i 5 år. Räknar man en normal utbilding till man är 20, och inte borde arbeta innan dess, fram till pensionsåldern, i mitt fall till 69år.
    69 – 20 = 49 år.
    Jag har arbetat i 5 år, så 49 – 5 = 44, samtidigt som jag studerat i 1 år. 44 + 1 = 45 år kvar till pension. 45 + 26 = 71. Fullt gångbart i min värld då jag valt att studera för att få högre lön, och kanske i och med det kan gå i pension vid 69 i alla fall.
    Lättbegripligt? Jaja, så tycker jag i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten