Hon vill ha en hamster

Fick ett mejl från Nicco, med denna bild:

Och följande text under: JAG VILL HA EN HAMSTER!

Nå, nu är detta ingen hamster men väl berguven, the one and only, som greppade mamma i håret då hon var liten, och hade tänkt ta med henne till boet, eller vart den nu skulle stoppa undan henne.

När min morfar levde så hängde den här i hans långsmala hall, och vart man än vred och vände sig så följde dessa röda ögon efter en, jag tyckte nog allt att den var lätt kuslig… faktiskt.

Nicco är, by the way, fotografen.

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. Gunn Johansson

  Hej Maria
  Min pappa hade en uppstoppad kungsörn i hallen som mina barn var jätterädda för.Hur vi än förklarade att fågeln var död måste vi bära dom när dom skulle på Toa.Den är numera begravd,och mina barn är vuxna.Men minnet lever kvar
  Kram//Gunnsan

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Gunn Johansson (2012-03-10 16:34)
  Hej Gunn! Nog visste man att fågeln var död… men det var läskigt med dom där ögonen. En kungsörn, den måste ha varit ståtlig, och jag kan nog förstå dina barns rädsla :) Ha det gott!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Johan (2013-02-21 11:35)
  Den finns kvar, och riskerar nu att åka ner i en säck i källarförrådet. Jag har beställt papper från jordbruksverket som ska fyllas i för en eventuell försäljning, så om du är intresserad så kan jag gå vidare med det papperet. Jag kan mejla dig.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Oscar (2013-04-22 22:01)
  Jo mamma har kvar den ,men vi har stött på lite patrull. Som du vet så får man ju inte sälja rakt av, utan vi måste i så fall skriva ett intyg som ska skickas in och godkännas. Det har varit några fler intressenter, men jag sparar din mejladress och hör av mig om det skulle bli aktuellt.

 5. Oscar

  Ja gör gärna det. Vi mailade för några år sedan men min dator krachade och jag lyckades inte hitta tillbaks till din blogg. Maila gärna om du behöver hjälp att hitta blanketter å sånt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>