Ett hål, rätt ner till Kina

 

Det är riktigt skönt att komma igång med promenaderna igen, kändes som åratal sedan man passerade Umestan och nog är det då säkert över ett år sedan. För ifjol, den här tiden, höll vi ju på med flytten till huset, som värst.
Janne följde också med, och på grund av ett litet missförstånd, så fick vi jaga ikapp honom på Preem, han trodde att vi hade gått då vi i själva verket stod och väntade på honom inne hos Kerstin, jojo, så kan det gå. Idag kommer dom hit så då går vi åt ett annat håll, man måste ju förnya sig och inte bara gå i gamla fotspår.
På mitt jobb, finns det ett soprum, där sorterar vi ju hushållssopor, hård papp, glas, ja, ni vet, det där vanliga skräpet. Nu är det ny ordning där, och jag har inte riktigt hängt med i den svängen så jag fattade ingenting… först. Jag kom med en soppåse och skulle slänga i den vanliga containern men då jag låste upp dörren till huset så var just den containern borta, puts väck. Jag fick ju lov att lämna påsen där, på golvet och tänkte att den kanske bara var borta, tillfälligt.
Nästa gång var det likadant, men så den tredje gången, noterade jag två saker som var placerade utanför huset, en bit bort, såg ut som två förstorade brandposter, jag hittade nu en bild på google.se och den här bilden var den närmaste jag kom:
Så ser dom ut, fast dom är mindre, runda och silverfärgade. På ena står det då hushållssopor, men jag kan fortfarande inte begripa vart skräpet åker iväg??? Den där behållaren är då för liten för att rymma sopor ens från ett hushåll, så det måste ju vara grävt ett hål i backen, men hur tömmer dom den då? Eller är det så jäkligt, att dom grävt sig ner ända till Kina?
Man öppnar luckan och lägger påsen på insidan luckan, så man kan inte titta ner, när man så släpper taget så åker påsen iväg. Nå, rätt så smart måste det ju vara i alla fall, liten plats tar den och ser inte så störande ut, men…
Nu vill jag ju inte tipsa om sånt man skulle kunna göra, men min första tanke var faktiskt att man behöver ingen nyckel för att slänga saker i den där, och då ser jag tyvärr en potentiell fara, att till exempel ungdomar, hittar på att kasta ner grejer där som inte hör hemma i det hålet. Ja för all del, det finns vuxna också som kan hitta på både det ena och det andra. Och med tanke på alla hemskheter folk kan göra, med till exempel djur, så hoppas jag att det sätts dit en låsanordning på grejen.
Nog för att det underlättar för oss att ta soporna för då kan man ju göra det då man går hem, men ändå.
Så, det var dagens lilla fundering, Åke skulle nog vilja att jag gör ett tillägg här, om all tungtrafik som susar förbi härutanför, dom måste vara otroligt dålig på att läsa skyltar, då det sitter en ute på Vännäsvägen om att lastbilstrafik/tung trafik, inte får passera här, men likförbenat kör alla ultrabussar förbi här på kvällen, då dom ska ut på garaget, och en hel del lastbilar med släp kör förbi, dagligen dags, och vi vet att dom inte alls ska in på Hp:s eller Ullas för att lossa någonting. Sådeså!
Önskar er alla en fin torsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  När Johanna bodde i Kallhäll hade de en sådan mojäng på området…man ja in påsen,stängde luckan och låste den genom att vrida på en ratt och då for påsen iväg någonstans. Det kanske finns ett rör ända till värmeverket… vem vet.
  Du är duktig som börjat promenera. Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-03-22 13:01)
  Om man då kunde låsa luckan… det vore ju lite bättre, men men…rätt vad det är dyker det upp, eller ner, en smått förvirrad kines här, om nu hålet är rätt igenom :) Har varit ut på dagens andra promenad nu, men något kortare.

 3. Veronika

  Hej Maria!

  Jag brukar följa din blogg och jag kände att jag måste komma med en kommentar på sopbehållarna. Det är nämligen jag som brukar susa omkring i den lilla gula traktorn där du jobbar…

  Sopbehållarna töms med hjälp av en lastbil med kran. Den lyfter upp dem ur marken och drar i en av öglorna som sitter ovanpå så att botten öppnar sig.

  Sedan så är det nog tänkt att de ska gå att låsa, men det har varit lite problem med igenfrysning av låsen, så de försöker klura ut en bra lösning.

  Tack för en trevlig blogg!

  MVH Veronika

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Veronika (2012-03-22 21:34)
  Haha… vad kul, jag kan ju inte säga att jag vet vem du är men har nog sett en tjej i en liten gul traktor, till och från, det är säkert du det. Du får vinka nästa gång :)

  Tack för infon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>