Nä, jag gör det inte

Nu måste jag verkligen sätta in alla resurser jag har om jag ska klara av det här. Jag drömde nämligen att jag skulle skriva en bok och den skulle vara tjock som en ”vanlig” pocket, vara rolig och dessutom, som toppen på isberget så skulle den handla om strykjärn… puh! Där tror jag ju att jag går bet 🙂

Det finns två, ja om jag verkligen funderar så ökar nog antalet, men om jag säger så här istället, två av dom hushållsnära sakerna man kan göra som jag verkligen inte trivs med är: Strykning och tvätt av fönster.
Saker man stryker är ju oftast skjortor och hur fasen gör man med ärmarna, det är snudd på omöjligt att undvika att det blir ett veck någonstans på vägen, vilken tur att det inte är så ofta det ska strykas här, gardiner funkar ju idag betydligt bättre när man bara har panelgardiner och raka saker, värre var det förut då det skulle vara volanger och krusiduller. Många är dom gånger då fingertopparna fått smaka på värmen från strykjärnet.
Putsningen av fönstren närmar sig ju med stormsteg och där är det ytterligare problem. För hur många gånger jag än byter vatten, sprayar, torkar, skrapar och håller på så räcker det att solen skiner in och vips, så finns det där en vit rand eller lite fukt eller något annat irriterande, och givetvis mitt emellan fönstren, vars annars???
Näpp, nu har vi ju verkligen tur att det finns dom som frivilligt håller på med fönsterputsning, visserligen mot betalning men hey, det kostar oss 500:- med Rut avdraget inräknat och då tar han ALLA fönster, både uppe och nere samt emellan, och för dom pengarna gör jag det aldrig.
Hm, när jag tänker efter så har jag nog bestämt mig, jag tänker inte skriva en bok om strykjärn, inte heller om fönsterputsning, det har jag ju redan avhandlat, här och nu 🙂 Önskar er alla en toppen lördag!
Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten