Kontakt…folktandvården

Min tandläkartid ja, så här såg mejlet ut som jag skickade i måndags:

Hej!

Jag har en inbokad tid hos er men har missat att skriva upp när, i almanackan. Har för mig att det ska vara veckan efter midsommarhelgen. Kan ni kolla upp det åt mig?

Med vänliga hälsningar Maria Lundmark Hällsten

Sen hade jag naturligtvis lämnat mitt personnummer samt kontaktuppgifterna.

 

Detta svar inkom då igår:

Hej!

Ni har tid den 25/6 klockan 11.10.

Den här e-postadressen används inte till patientärenden. För att till exempel boka ,avboka eller omboka en tid ,ställa en fråga ska du använda vår e.tjänst Mina vårdkontakter eller kontakta oss på telefon 090 785 93 53.

Vi väljer nu att helt plocka bort möjligheten att skicka in ärenden till oss via e-post eftersom informationen inte skickas på ett patientsäkert sätt. Vi kan inte garantera att dina personuppgifter är skyddade. Istället använder vi e-tjänsten Mina vårdkontakter som används i hela Sverige och som redan har över 1 miljon användare.

Läs mer om hur du skaffar ett användarkonto i Mina vårdkontakter på

 

Och naturligtvis blir Maria lite sur, inte nog med att dom påstår i deras svar, att jag är orsaken till att dom nu plockar bort möjligheten att mejla dom, det ska dessutom bero på att detta inte är ett patientsäkert sätt, men… dom gånger jag använder mig av mina vårdkontakter (vid kontakt med läkare) får jag ALLTID kryssa i att jag accepterar att mina uppgifter skickas över nätet, därför det kan vara känsliga uppgifter, och i och med det måste dom mena att det inte är helt 100 säkert, eller?

Nå, jag svarar:

Då måste ni först ordna så att mina vårdkontakter fungerar. Jag har nämligen testat detta för bara någon månad sedan och fick till svar att dom inte ens visste vad jag var ute efter men antog att det var min tandläkare, jag ville ha kontakt med och föreslogs därför att ringa istället.

Att ringa till er har jag nu gjort för tredje dagen idag, och där säger ni att telefontiden är slut???  Så det är kanske också något ni bör åtgärda så det fungerar.

Mvh// Maria Lundmark Hällsten

 

Tack för svaret!

Det gick ett tag, men så fick jag ett svar igen:

Hej!

Vad tråkigt att kontakten till oss ej har fungerat . Mina vårdkontakter ska ju fungera. Ibland är det många som ringer och att telefontiden tar slut vi ska se över det .

Hälsningar Folktandvården Dragonen

Over and out! Lite bedrövligt är det i alla fall, jag tackar för det sista svaret men tror inte att jag kommer att fortsätta gå på dragonens folktandvård, inte när det ska vara så här.

Jag laddar nu för jobb, blev ett arbetspass byte och jag tar förmiddagen idag, efter avslutat pass ska jag upp och hälsa på Anna som ska bjuda på en fika i deras nya lägenhet, jojomensan. Så nu önskar jag er en trevlig onsdag, och fortsätter med mitt.

 

 

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. nn

    Hej!

    Rutan du kryssar i kommer inte från Mina vårdkontakter utan din webbläsare. Mina vårdkontakter är så säkert det kan bli och är godkänt av Datainspektionen 🙂

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ok, tack, då vet jag:) Synd bara att det inte funkat, alltså att få kontakt den vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten