Vinst…90 öre, typ

Tänkte på det jag skrev om igår, bluff annonser, det är inte heller nå mycket bättre då mat affärerna kör samma style. Köp 3 för 25:-, står det med stora röda siffror och bokstäver, man tar för givet att man gör ett riktigt klipp, tills man tittar på jämförs priset, och allt man tjänar är 90 öre…typ.

Såna saker går jag aldrig på, jag läser och jämför och kollar om det ens är lönt… är vi överhuvudtaget i behov av 3 rullar bruna bönor då vi inte äter mer än 1½? Och hur lång var hållbarheten?

Lite enklare blev det om dom istället skyltade med hur mycket man faktiskt skulle tjäna, men då blir det återigen halvknepigt, för inte skulle jag heller idas plocka i dom varorna om det skulle stå att min vinst blir 90 öre, näpp, det ska nog till lite mer än så.

I det stora hela tror jag hellre att en mindre affär skulle kunna dra in mer pengar på att hålla några få utvalda varor betydligt billigare än andra affärer och det ska vara på såna saker vi alltid behöver, eller så kanske det inte har någon betydelse, egentligen.

När dom kör med dom där jämförelserna och åker runt till olika butiker för att kolla vem som har den billigaste matkaschen, så är det ju vad som gäller just dom varorna och just då, det är nog inte alla i världen som alltid går på en och samma affär och handlar heller, jag går dit jag tycker det är lämpligast för tillfället. Så det jämnar nog ut sig på några månader, kanske.

Igår gick jag och chefen ner på strömpilen där vi fått det eminenta uppdraget att införskaffa en mobil med bra kamera och en blåtand till datorn. Jag har haft som förslag att vi ska köra igång en fototriss på jobbet, där den som jobbar eftermiddag, ger temat för dagen till den som kommer på morgonen, så får dom klura lite vid frukosten, på vad det ska tas kort på. Kan bli kul med något nytt att pyssla på med och idén kan säker utvecklas till nåt annat med.

Sen bjöd jag henne på en fika innan vi vandrade uppför igen och hem. Vad less man blir då man knatar uppför den backen och VET, vilken omväg det är när dom gjort väldens krök på gångbanan, istället för en bro över järnvägen… typ, nå det är ju tur att vi inte går dit varje dag 🙂

Idag ska jag och Nicco ta med Winstone och träffa några fler japanska spetsar nere på Nydala, där vi går en promenad och grillar korv eller nåt sånt, ska bli kul att se vad Winstone tycker om det hela. Sedan är det att snabbt komma på vad vi ska äta för middag, hämta Niccos boyfriend som ska komma hit och sedan kommer våra kaffedrinkstestare, jodå.

Önskar er alla en fin lördag!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten