Släpp ut mig!!!

Vilka i-landsproblem man kan ha. Jag har ju berättat om våra katter så många gånger förut, dom som försöker sig på utbrytningsförsök, lite titt som tätt…från källaren då.

Nu är det Eloise som ligger på, hon är satt på diet, och skriker efter mat så fort vi rör oss i köksregionerna. När det är läggdags för oss, stänger vi ner dom i källaren, där dom ju har vatten, kattlådorna, olika sovplatser, två stora katt-klösträd och utrymme att vara på, så det går ingen nöd alls, på dom.

Kattluckan som används dagtid, har stundom varit utsatt för diverse attacker, och måste ställas för, då den är låst, för annars kraschar dom den, luckan har lossnat förut, och när dom går igenom den så låter det som om dom sparkar in en riktig dörr.

En stor burk, som väger över tio kilo, säkert närmare 15, placeras framför den låsta luckan, sedan en stor bricka som döljer luckan och efter det en självutlösande spray, och det har hållit dom borta, men nu råkade sprayen ta slut, och dom VET, precis då sådant inträffar.

Precis som dom VET, om ja inte stänger en dörr ordentligt, då är dom där på tio röda, man kan undra vilka antenner dom har egentligen, hur kan dom veta allt som pågår i huset, och lyssna av varje steg och rörelse?

Med sprayen som är slut, kliver Eloise upp på översta avsatsen och ger sig på brickan, får den i rörelse och har hon då tur, kan hon få den stora tunga burken att tippa ut över trappen, det har hänt några gånger nu. Och sedan sätter hon igång att klösa på luckan.

Igår kom jag på en snilleblixt, jag tog bort brickan, men drog burken så långt jag kunde mot dörren, så den täckte faktiskt hela luckan, att jag inte kommit på det förut…tänkte jag och smålog. Hoppade i säng och hann ligga 2 minuter, så hör jag ett fasligt klösande och jalmande…Eloise, på krigsstigen, fråga mig inte hur hon bär sig åt, jag begriper det inte.

Nå, det var bara att hoppa upp igen, ta en mycket mindre bricka och ställa bakom burken, och sen har det varit tyst, hela natten.

Jag föreslog till Åke att sätta dit några järnklumpar på sidan om dörren som man sedan kan lägga ner en… 7 tums bräda i…typ, fast det låter ju helt sjukt, faktiskt 😀 Kanske det skulle få dom att känna sig besegrade. Men jag vet inte jag, den skulle väl rätt snart börja användas som klösbräda med ett fasligt liv.

191300_561600I´m bored…let me out!!!

Frukostdags och sedan jobb, vi har bytt scheman, så jag jobbar 6 dagar av 8, det blir 46 timmar, känns drygt som sjutton, men snart har jag då gjort bort dom 3 första, med flest timmar. Och kommer att vara ledig imorgon, skönt!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten