Djur är rara små saker…

Vi åkte till Norum igår, hade en släpvagn vi skulle hämta tillbaka. Plötsligt blev det ett väldans liv…ett gäng med tranor på väg söderöver, och Winstone visste inte riktigt vad han skulle göra:

Foto0862 Foto0863 Foto0864

Det lät stundom som 3 avdelningar med förskolebarn, på utflykt. Jag fick en bild men jag kanske måste tala om att det är däruppe mellan träden man ska kika, om man ska tro sig se plogen:

Foto0865

Winstone hittade en blåbärsgömma och sprang och käkade det han bara hann, Åke plockade så vi fick oss några deciliter, dom var stora och fina.

Läste på en sida om hundar som käkar gräs, och anledningen till det är för att dom vill ha eller saknar c vitamin, därför kan man ge dom sallad istället. Jag har nog trott att Winstone käkat gräs för att han mått illa eller bara för att han tycker det är roligt att leka mossrivare.

Han påminner också om en lemur, då han ser något intressant:

Magnet_Lemurer

Han kan tvärnita och ställa upp sig på bakbenen och där står han sedan, orubblig, och kikar sig omkring. Han fick syn på en liten pippi igår och gjorde så där, även fast jag lockade och drog lite lätt i kopplet så stod han kvar och stirrade ut fågeln. Ja dom är roliga, dom små djuren.

Åke pratade en kväll om att vi kanske skulle ha åkt på Taormina och käkat middag någon kväll, han hade hört någon reklamsnutt på radion, och det var där vi käkade valborgsmässoafton, 1985, detta vet jag, eftersom jag var gravid med Theresé då. Vi har bara varit där en gång senare, och då jobbade hon där, lite tillfälligt så där, Theresé alltså.

Vi käkade pizza, allihop och den var inte alls elak, den var jättegod och kan rekommenderas. Taormina som för övrigt är Umeås äldsta pizzeria, dock inte den första som fanns, men som fortfarande finns kvar.

Önskar er alla en fin måndag!

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>