Om vi har tur…

Vilka färger man upplever ute just nu:

Foto1008 Foto1009 Foto1012 Foto1015 Foto1018

Synd bara att inget varar för evigt…eller, mja, det är nog rätt skönt ändå med våra fyra årstider som kan erbjuda något bra från allihopa. Man skulle säkert bli less på detta också, till slut, och standardfrasen den här årstiden är väl: Nä nu får snön komma, så det blir lite ljust! Och det tycker kanske folk i allmänhet…jag tillhör dock inte den skaran.

Vad ska man med ljus till? Det är inget som påverkar oss rent hälsomässigt, och nu tänker jag enbart på detta om vitaminerna vi får från solen. Jag blev förövrigt upplyst av en läkare, faktiskt, att D vitaminerna, från just solen, som vi laddar batterierna med, får du enbart med sol fram till midsommar, sedan är det kört.

Men det var 1 läkare som sa detta, det finns säkert tusen andra råd och rön i frågan. Jag hade aldrig hört just detta och om det är sant, så har vi väldigt liten tid att ladda upp så det ska räcka tio månader framåt.

Men visst, det är många som ser ljuset som ren terapi, man kanske mår bättre rent psykiskt, av ljuset, jag tillhör väl en avart som sällan påverkas av något överhuvudtaget…faktiskt, det enda jag VET, som jag märker av, är då jag dricker för lite kaffe, då kan jag känna det i skallen 😀

Jobb idag igen, ledig imorgon… en hattig vecka, men nästa vecka blir bara lugnet själv, så skönt. Kolla här vad vi ska göra på söndag, nu har Theresé bokat dessutom, så det är bara att åka dit: http://www.salstaslott.se/

Det blir teparty och rundvisning i slottet, och har vi tur, stöter vi på något spöke, eller två. Önskar er alla en fin tisdag!

 

Maria Lundmark Hällsten