Nu är det besvärligt!

Ja nu håller det på vara besvärligt med våra kära katter. Eloise har förlorat lite vikt och därmed blivit bättre i sitt opererade knä, vilket i sin tur nu gör att hon faktiskt tar sig upp till Enyas matskål, och det är olyckligt.

011Vadå olyckligt…jag vill ju ha mat, fattar du väl!!!

För i Enyas matskål finns hennes specialkost för katter med problem med njurarna, en väldigt fet sort, och detta är ju ingen föda för Eloise, som får dietkost. Dessutom verkar Eloise vara hungrig, alltjämt, hon kan till och med testa på Winstones käk om det vill sig illa.

Och Enya som är så försiktig, äter inte upp all sin mat med en gång, men det gör Eloise, och sedan letar hon efter mer. Vad gör man åt detta då…sätter fast en liten vikt i tassen på Eloise så hon inte tar sig upp i fönstret…höjer upp fönsterbrädan…kapar benen på pallen som är en första avsats, nä jag vet inte, det är ett dilemma.

I den mån man har tid, så övervakar jag ätandet, och då Enya är klar lyfter jag bort hennes skål, men måste då ha koll på då hon vill ha mer.

005

003Ja jag har ingen brådska att käka…jag har ju hela dagen på mig…ju!!!

Winstone äter för det mesta upp sin mat, men ibland får jag lyfta bort, den med, annars är den tom då man kommer tillbaka. Å andra sidan, får man väl glädjas åt att Eloise kryat på sig, en katt vill ju ha fungerande ben, och det börjar hon ju på ha nu, efter 2 års tid.

Kan ni gissa vad det här är:

Foto1135

Jo, tydligen våra katters favoritleksak, det är plast-ploppen som sitter längst ner på rören vid elementen, och det här känner vi igen sedan lägenhetsboendet, där var det samma sak, alla plast-ploppar försvann, under överseende av våra söta små kissar. Och nu har dom börjat ta sig an plopparna här i huset…snacka om innovativa katter, har man inte kul en dag, så hittar man på nåt att göra, eller hur.

Och apropå innovativ, jag är bjuden på pizza middag hos min ”gammboss”, Annika Collén, ikväll, och jag har lovat att fixa pizzasallad, så då vet ni vad jag ska göra idag, bland mycket annat. Annika som förövrigt brukar eller brukade presentera sig som innovations mäklare, en som hjälper uppfinnare med deras uppfinningar, från idé till marknad, jodå! Önskar er alla en fin fredag!

 

Maria Lundmark Hällsten