Mindre trevlig…

Snögillare eller inte, så måste jag säga att dagens väder, är inte att föredra, jämfört med igår, då vi faktiskt hade snö på backen och några minusgrader. Idag, plus fem och regn samt blåst….inte trevligt alls.

Apropå otrevlig eller mindre tillmötesgående, så var det precis vad jag var i lördags, då vi kom hem från Luciafirandet. Telefonen ringde, vår hemtelefon, jo vi har en sån stenålders sak, på displayen stod ett konstigt nummer…349….sen en radda till med siffror.

Ja sa jag och tittade ner på telefonen, det här är väl någon sån j-vla typ, från Microsoft eller nåt annat ruffel. Jag tryckte på gröna luren och hör en röst säga,  –It´s only…och där lade jag på, och sa till Åke, ja det var precis vad jag trodde, nån sån där lurendrejare.

Det går tre sekunder så ringer det igen, samma nummer. Jag hivar luren till Åke och säger att han ska svara men säg ingenting, sa jag. Och han gjorde så…satt tyst, såg fundersam ut, och plötsligt säger han, nämen det är ju Tina! Haha…ja, det var ju hon. Och eftersom dom tillfälligt inte befinner sig i landet så var siffrorna konstiga, och hon skulle skoja till det eftersom vi varit på It´s only…Rock n´Roll :D

Där kan vi snacka om att hon kunde ha blivit totalt dissad, hade inte Åke suttit här så vet jag att jag hade struntat i att svara, jag skulle ha tryckt på svara och lagt på igen. Med en gång, tills det slutat ringa. Ibland brukar jag inte lägga på heller, utan svarar och lägga luren mot något med ljud på, till exempel tv:n eller mot datorn om jag spelar musik, eller så bara på bordet medan vi fortsätter att prata om annat, till slut ger dom sig :D

Ja nu sitter man i alla fall här och gruvar sig lite för att gå ut med Winstone, jag lär ju sätta på mina riktiga ”vad det nu heter man har under skorna för att inte halka”, innan jag går ut. Ja där vart det tillfälligt hjärnsläpp, jag hade tänkt skriva dobbar, men det vet jag att det inte heter. Nå, ni fattar! Önskar er alla en trevlig måndag!

133

 ps. Broddar…heter det väl? :D ds.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Bosse Lidén

  Jag minns inget regn när jag var i Umeå i december. Trist. Det finns för och nackdelar med att ha hund. En av dem är regnpromenader. Ibland drog vi lott om vem som skulle gå ut med vår hund. Jag skrattar åt telefonsvarningen. Jag har gjort liknande några gånger, brukar svara ”Nixtjänst. God middag” och sedan slänga på luren innan de hunnit säga något. ibland har det varit viktiga samtal där jag borde ha låtit dem prata. Önskar dig en snörik och avstressande vecka.

 2. Freja

  Hemtelefon ja, sån hade vi oxå förr, men nu är det 7 år sen vi la ner det… Innan ungarna fick egna mobiler hade vi en hemmobil som deras kompisar kunde nå dem på när de var hemma, och som de kunde ringa till oss föräldrar på…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Smart…men nu är det väl helt ute med hemtelefon…fast jag vill som inte ge upp, känns ändå säkrare då man ska ringa myndigheter eller annat, att ha något fast. Men prismässigt, mja, jag vet inte om det är så mycket värt, egentligen. Ha det fint, Freja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>