Nu är det bättre…

Jo jag åkte upp på tandakuten igår…hade ju föreställning om att min tand, på julaftonsmorgonen, skulle vara alldeles svart, och kinden dubbelt så stor. Dom röntgade, knackade, frågade och sa att tanden ser så fin ut, roten, en bastant rackare och inget fel på den, men…

Om man gnisslar tänder eller går och biter ihop, så blir det en belastning på nerven, och speciellt den här tandens lagning som sitter rätt så nära pulpan. Hon slipade tanden då hon såg att den tog i, ibland blir det så, sa hon, små fjälltoppar på tuggytan, och det blir en retning.

Sen kan det även finnas små små sprickor, som inte ens syns på röntgen, och dom kan leda in värme och kyla till roten. Därför smetade hon även ut en floursörja som kunde skydda, och gav tips om Sensodyn tandkrämen som man kunde lägga en klick på ett finger och bara smörja in den tanden som ilar, så kunde det hjälpa.

300 kronor och det var värt vartenda öre, nu var det 50% chans att det går över, men det kan också orsaka en inflammation och då är det rotfyllning som gäller. Det känns bättre idag, men jag tänker inte ta ut någon seger i förskott, jag väntar och se hur det blir.

Vi fick ett julkort från ”långbortistan”, Järlåsa med andra ord, och det var ett fint sådant, ja vi fick två, ett som Sally gjort också:

010 011 013

Jag har inte skickat något än…det om något, brukar jag vänta med så pass att jag kanske ibland, inte hinner få iväg det innan jul, ens en gång.

Jag gjorde ett studiebesök på MM igår också, mycket saker, och ännu mer grejer som man egentligen inte behöver, men det är ju kul att det får fortsätta finnas något härute som drar folk och håller vettiga priser.

Hoppas på en bra dag, för er alla!

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Ha, haa, exakt samma besked fick jag vid tandläkarbesöket i morse, förutom att man kunde smeta in med tandkrämen direkt på tanden. Bra tips! 🙂
    Så fina julkort du fick! Kram! 🙂

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Härligt, visst är det skönt då man kommer så där lindrigt undan 😀 //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten